Skip to main content

Pihenjen otthonának kényelmében az új Fujiiryoki masszázsfotelben

By április 12, 2024Uncategorized

Mi az izomgörcs? Hasznos tippek az izomfájdalmak megelőzésére és enyhítésére otthonod kényelmében.

A hátgörcsök és a hátfájás meglehetősen gyakoriak, és az egyik legfőbb ok, amiért az emberek orvosi segítséget kérnek. Különböző tényezők okozhatnak hátgörcsöt, többek között izomsérülések vagy izomhúzódások, rossz testtartás, életkor vagy egyéb alapbetegségek, például gerincferdülés. Szerencsére számos megelőző módszer segít megelőzni a
hátgörcsöket, valamint a kezelések a könnyű nyújtástól és masszázstól kezdve a fizikoterápiáig vagy a gyógyszerekig terjednek.
A hátgörcs a hátizmok akaratlan összehúzódása, megfeszülése vagy görcsös megrándulása. A hátgörcs egyik leggyakoribb tünete a hirtelen fellépő feszülés érzése a hátban. A hátgörcs egyéb tünetei közé tartozik a lüktető és mély vagy éles fájdalom a hátban. Ritkán a hátgörcs bizsergést, zsibbadást, lábgyengeséget és a bélműködés megváltozását is okozhatja. Ezekben az esetekben a személynek azonnal orvoshoz kell fordulnia.

A hátgörcsökre leginkább hajlamos kategóriába tartoznak a gyenge hasizmokkal rendelkező emberek, az ülőmunkát végző emberek, a túlsúlyos emberek, a nehéz tárgyakat emelő emberek vagy az idősek.Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a hátgörcsök és a stresszes életmód között összefüggés van.
Számos hasznos megoldás létezik a hátizomgörcsök vagy görcsök megelőzésére. A hasizmokat erősítő fizikai gyakorlatok, a könnyű aerobic-gyakorlatok, a hasmelegítővel végzett masszázs, a nyújtó masszázs, a párna- és görgős masszázs, az intenzitás váltakozó szintjei hatékony stratégiát alkothatnak a hátgörcsök megelőzésére és csillapítására.
A masszázsfotelek hátmelegítő masszázsfunkcióját is használhatja a fájdalom enyhítésére. A beépített fűtőtestek ellazítják a merev izmokat, lehetővé téve a vér és az oxigén keringését. Egyéb kezelések közé tartozik a nagy intenzitású Mindfulness légpárnás masszázs a háti területen, az akupunktúra és a stresszcsökkentés.

Ugyanilyen fontos a test elhelyezkedése a székben. Az íróasztaltól való legalább 5 perces szünetek elengedhetetlenek a hát egészsége szempontjából és azon túl is. Fontos, hogy ezek a szünetek aktívak legyenek, azaz mozgassa meg a testét a szobában, végezzen aerobik gyakorlatokat, vagy egy gyors, 5-7 perces masszázsszessziót a fotelben.

Ha előfordul, hogy éjszaka felébredsz a hátfájás miatt, akkor vegyél fel egy új pihenőpozíciót. Próbáljon meg hanyatt fekve aludni, a térdei alá párnát helyezve, és válasszon megfelelő párnát és matracot a hát kényelméhez alvás közben.

Néha szükséges lehet orvoshoz fordulni, hogy kiderítse az okot, és a súlyossági szintnek megfelelő kezelést írjon fel, illetve az ok
függvényében. Ha hátgörcs lép fel, a pihenés az elsődleges. Kerülje tehát a súlyok emelését, különben sérüléseket vagy más, még fájdalmasabb izomhúzódásokat szenvedhet.

Liz

Leave a Reply