Skip to main content

Talp reflexoterápia vagy reflexogén masszázs

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Talp reflexoterápia vagy reflexogén masszázs

Mi az a talpreflexológia? Milyen előnyökkel jár a szervezet számára, és miért tanácsos beépíteni az egészségügyi rutinba? A tanulmányok azt mutatják, hogy a legtöbb betegséget a szervezetben felhalmozódó méreg felesleg okozza, különösen a tenyérben és a lábfejben. A reflexogén masszázs révén ezek a belső szerveket elzáró, gyulladást elősegítő maradványok eltávolíthatók.

Tartalom:

  1. Plantáris reflexoterápia. Milyen körülményeket akadályozhat meg?
  2. Reflexológiai masszázs – Mit tegyünk a masszázs után
  1. Plantáris reflexoterápia. Milyen körülményeket akadályozhat meg?

A reflexológia az alternatív gyógyászat egyik formája, amely elősegíti a test gyógyulását azáltal, hogy nyomást gyakorol a kezet, a talpat és a test felszínén lévő egyéb reflexpontokat. A reflexológia egy lokalizált masszázs, amelyen keresztül bizonyos kulcsfontosságú energia területeket céloznak meg, amelyek egymástól kis távolságra helyezkednek el, és mindegyik más szervnek felel meg.

A talpi reflexológiát a talp energiapontjaira alkalmazzák. Így ebben a testrészben a fej reflexpontja, amely az ujjak területén található, és a szív reflexpontja, amely a kisujjon található, stimulálható. Majd a talp közepén van a gyomor reflexpontja és az agyalapi mirigy pontja a nagylábujj felett.

A talpi reflexológia az egészségügyi rutin részeként használható vérszegénység, megfázás, migrén, influenza és emésztési problémák megelőzésére. Ez a fajta masszázs serkenti a véráramlást, ami elősegíti a tápanyagok jobb felszívódását. Emésztési szinten a reflexológia azoknak is hasznos, akik olyan problémákkal küzdenek, mint a székrekedés vagy a hasmenés. Az előnyök sora nem ér véget.

Egyes tanulmányok szerint a reflexmasszázs kedvez a narancsbőr csökkentésének, a felesleges víz eltávolításának, a zsírégetésnek és részt vesz az egészséges megjelenésű bőr elérésében. Így a reflexológiai masszázst beépítheti fogyókúrájába vagy bőregészségügyi tervébe. Azt mondják, ha belül egészséges vagy, az kívülről is látszik. Egészítse ki bőrápolási rutinját vagy fogyási tervét a reflexológia hatásaival.

  1. Reflexológiai masszázs – Mit tegyünk a masszázs után

A reflexológiai masszázs nem csak a relaxációról szól. Mint már említettük, a fizikai és mentális egészségre gyakorolt ​​gyógyító hatások sorozatát kínálja. Annak érdekében, hogy a masszázs “elvégezze” a dolgát, jó néhány egyszerű szabályt betartani a masszázs befejezése után.

A reflexogén masszázs után ajánlatos vízzel hidratálni, hogy felgyorsuljon a méreganyagok eltávolítása a vérből. Annak érdekében, hogy a masszázs jobban működjön, próbáljon meg pihenni az ülés befejezése után. Fennáll annak a lehetősége, hogy fáradtságot vagy véráramlási problémákat tapasztalhat a reflexológiai masszázs után, de ezek gyakran átmenetiek. Mindenesetre, ha olyan reakciókat észlel a szervezetében, amelyek továbbra is fennállnak, akkor kérje ki szakember véleményét az ok helyes azonosítása érdekében.

A reflexológiai masszázs egy praktikus megoldás, amelyhez akkor fordulhat, ha hátfájást, nyaki fájdalmat, hasi görcsöt érez, vagy csak úgy érzi, hogy fel kell oldania a dolgos nap stresszét. A modern életstílus legalább 8 órán keresztül tart minket az irodai székben, testtel a laptop felé, és a néhány szabad óra sem mindig teszi lehetővé a sportolás általi kikapcsolódást. Ezen okok miatt a háton, a vállakon és a nyakon fellépő kellemetlen érzés nem fog sokáig várni.

A mozgáshiány kedvez a nyirokkeringés elzáródásának, és ezzel egyidejűleg a méreganyagok felhalmozódásának a vérben. A stresszes vagy túlnyomórészt mozgásszegény életmód miatt is elnehezülhet a lábad, vagy alvászavarok jelentkezhetnek. Ezen okok miatt hosszú távon alacsony tónus, ingerlékenység, idegesség és bizonyos gyulladásokhoz kapcsolódó tünetek jelentkezhetnek.

Ha az idő nem engedi, hogy bejuss a szalonokba, akkor használd ki a talpba görgőkkel és légpárnákkal felszerelt fotel programokat egy profi masszázshoz.

ADX

Leave a Reply