Skip to main content

Sportolás utáni felépülés: 4 tipp izomláz ellen

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Sportolás utáni felépülés: 4 tipp izomláz ellen

A sportolás utáni regeneráció elengedhetetlen a hosszú távú edzés előnyeinek kihasználásához. Emellett az egészséges regenerációs szokások segítenek megelőzni az izomlázat, az izom túlterhelés és más, akár súlyos kellemetlenségeket is.

Tartalom: 

  1. Sportolás utáni felépülés – Melyek a sportolók számára javasolt masszázsprogramok?
  2. Sportolás utáni felépülés – Mit foglal magában a megfelelő étrend egy sportoló 

számára?

Sportolás utáni felépülés – Melyek a sportolók számára javasolt masszázsprogramok?

Tehát melyek azok a leginkább javasolt megoldások, amelyek támogatják a sportolás utáni felépülést?

Relaxáló masszázs sportolás után

A tartós erőkifejtés során tejsav halmozódik fel az izmokban, ami izomlázhoz és általános rossz közérzethez vezet. Mindezen következmények elkerülése érdekében létfontosságú, hogy amint hazaér, lazítson. A relaxációs masszázs fotelek több tucat automatikus és manuális programmal rendelkeznek a test minden területére. Így ha többet dolgozott a lábain vagy a hátán, akkor aktiválhatja az ezekre a területekre jellemző nyújtóprogramokat. A masszázs programokat váltogathatja is, kezdve a nyújtástól, görgős masszázstól, légpárnás dagasztó masszázstól, melegítéstől egészen a mélyszövetekig. Ez utóbbi a görgők tevékenységét foglalja magában, 12,5 cm mélységig hatolnak az izmokba, hogy felszabadítsák az izmokat a stressztől.

Edzés után a masszázsfotelek használata ajánlott az izmok és ízületek megnyugtatására a pihentető alvás érdekében. Így a relaxációs masszázs nyugodt alvást biztosít a szövetek felépüléséhez és az új edzésnapra való felkészüléshez.

Hidratálás masszázs előtt és után: 

Amint befejezte az edzést, kezdje el a rehidratálást, hogy kompenzálja az erőkifejtés során elvesztett tartalékokat. Ezenkívül a sportolás utáni vízivás csökkenti az izomláz kockázatát. Ugyanez az elv érvényes a masszázsfotelbe ülés előtt és a relaxációs masszázs után is. Még ha a masszázs célja a testi-lelki megnyugtatás is, a program során az izmokat és az ízületeket a görgők és a légpárnák stimulálják, ami felgyorsítja a test folyadékvesztését és beleértett a kiszáradást fennállása is.

Sportolás utáni felépülés – Mit foglal magában a megfelelő étrend egy sportoló 

Számára?

A sportolás utáni regenerálódás rutinjában kulcsfontosságú az alvás és a megfelelő táplálkozás.

  • Étrend:

Annak érdekében, hogy erőfeszítéseinek gyümölcsét a lehető leghosszabb ideig élvezhesse, döntő fontosságú, hogy az étrendjében szereplő élelmiszerek minőségét részesítse előnyben. A szervezetnek mikro- és makrotápanyagokra egyaránt szüksége van a túledzés következményeinek leküzdéséhez. Még ha diétázol is, próbálj meg naponta kalciumot, káliumot, magnéziumot, szénhidrátot, fehérjét és zsírt fogyasztani, ügyelve az adagokra.

Pihenés

Az is magától értetődő, hogy a pihenés alapvető fontosságú az immunitás és az egészséges szervezet szempontjából. Az alvás számos jótékony hatása között emlékezünk arra, hogy a 7-8 óra pihenés alatt az idegrendszer regenerálódik, és lezajlik a sejtnövekedéshez szükséges hormonelválasztási folyamat. Így a következetes alvási ütemterv betartása támogatja a sportolók teljesítményét. Ha ilyen vagy olyan okok miatt nehezen alszik vagy ébred fel éjszaka, akkor javítson lefekvés szokásain.

Ügyeljen arra, hogy minden aktív megerőltetéssel töltött nap után eleget pihenjen. Vegyünk egy forró fürdőt sókkal. Kezdje el a japán masszázsfotelek különleges Night Healing programját és élvezze a fél órás teljes kikapcsolódást. A masszázst kombinálhatja aromaterápiával, vagy hallgathat ambient zenét a háttérben, hogy megnyugodjon.

Ezek többnyire alapvető tippek, amelyek támogatják a sportolás utáni felépülést. Bár alapvető szabályokról van szó, sokan, akik elkezdik az edzést, hajlamosak figyelmen kívül hagyni őket, vagy figyelmen kívül hagyják fontosságukat. Ne feledje, hogy az ellazulás létfontosságú a teljesítményéhez és a vastesthez, tehát semmiképpen sem divat.

  • Pihenés:

Az is magától érthetődő, hogy a pihenés alapvető fontosságú az immunitás és az egészséges szervezet szempontjából. Az alvás számos jótékony hatása között emlékezünk arra, hogy a 7-8 óra pihenés alatt az idegrendszer regenerálódik, és lezajlik a sejt növekedéshez szükséges hormon elválasztási folyamat. Így a következetes alvási ütemterv betartása támogatja a sportolók teljesítményét. Ha ilyen vagy olyan okok miatt nehezen alszik vagy ébred fel éjszaka, akkor javítson lefekvés szokásain.

Ügyeljen arra, hogy minden aktív megerőltetéssel töltött nap után eleget pihenjen. Vegyünk egy forró fürdőt sókkal. Kezdje el a japán masszázsfotelek különleges Night Healing programját és élvezze a fél órás teljes kikapcsolódást. A masszázst kombinálhatja aromaterápiával, vagy hallgathat ambient zenét a háttérben, hogy megnyugodjon.

Ezek többnyire alapvető tippek, amelyek támogatják a sportolás utáni felépülést. Bár alapvető szabályokról van szó, sokan, akik elkezdik az edzést, hajlamosak figyelmen kívül hagyni őket, vagy figyelmen kívül hagyják fontosságukat. Ne feledje, hogy az ellazulás létfontosságú a teljesítményéhez.

ADX

Leave a Reply