Skip to main content

Robot derék masszázs

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Robot derék masszázs. Izomlazítás

Mennyire megfelelő a robot derék masszázs? A piriformis izom a medence területén, pontosabban a farizmok mélységében található. Ez egy olyan izom, amely a járásban, az egyensúly fenntartásában, a comb külső forgatásában, a testsúly egyik lábról a másikra való áthelyezésében, valamint a comb meridiánvonala mentén történő széthúzásában aktív. Létezik az úgynevezett piriformis szindróma, vagyis ennek az izomnak az összehúzódása vagy gyulladása, ami kellemetlen érzést okoz a fenékben. Hogyan nyilvánul meg ez a piriformis szindróma? Melyek a robot derék masszázs típusai?

Tartalom:

  1. Robot derék masszázs – Mi a piriformis szindróma?
  2. A piriformis izom ellazítása elektromos masszázzsal
  1. Robot derék masszázs – Mi a piriformis szindróma?

Tudtad, hogy a piriformis szindróma lehet az ülői fájdalomért felelős egyik tényező? Kis távolság van az ülőideg és a piriformis izom között. Tehát a piriformis izomra gyakorolt ​​túl nagy nyomás általános módon megterheli az ülőideget. Ennek eredményeként fájdalomra vagy bizsergő érzésre ébredhet a comb hátsó részén, a hát alsó részén vagy a csípőtől a vádliig.

A legtöbb esetben a piriformis szindrómát a hosszan tartó ülés okozza. Tehát, ha irodában dolgozik, vagy sok időt tölt egy széken vagy kanapén, előfordulhat, hogy ennek a szindrómának a tüneteit tapasztalja. Az ülő életmód mellett más okok is vannak. Például a piriformis izom gyakran megterheli az olyan sportolók által, akik rotációs mozdulatokat végeznek vagy súlyokat emelnek.

A piriformis szindróma egyéb okai is lehetnek:

  • Fenékre esés
  • a piriformis izomok elsorvadása
  • hyperlordosis „túlzott lordózis” vagy „háti túlzott görbület”
  • a láb kifordulása
  • kerékpározás, evezés és egyéb az izmokat megterhelő sportok;
  • agyi bénulás.

A kellemetlen érzés akkor is jelentkezhet, ha ülve azonnal elkezdett sportolni, vagy hosszú séta után anélkül, hogy felmelegítette volna a testét.

Mik a piriformis szindróma tünetei?

A piriformis izom túlterhelése bizsergő érzésekkel, akut fájdalommal és a fenék zsibbadásával nyilvánul meg. A tünetek gyakran a vádliban vagy a comb hátsó részén is érezhetők. Ezenkívül a piriformis szindróma korlátozhatja a csípőízületi mobilitást, zsibbadást okozhat a lábakban vagy kismedencei fájdalmat.

  1. A piriformis izom ellazítása elektromos masszázzsal

Tehát bárki hajlamos a piriformis szindrómára, függetlenül attól, hogy ülő vagy élsportoló. Utóbbi esetében az edzés megkezdése előtt bemelegítő rutint jeleznek. A farizmok felmelegítésére és a piriformis szindróma megelőzésére a deréktájon robot masszázs, például nyújtómasszázs előnyösebb. A leginkább ajánlott masszázsfotelek légpárnákkal rendelkeznek, amelyek megtámasztják a derekát és a csípőt, míg a lábakat az állítható lábtámasz segítségével nyújtják és húzzák le.

Különböző intenzitási fokozatokkal aktiválhatja a Whole Body Stretch masszázst, amely az egész testben nyújtja az izmokat, ízületeket és szalagokat. Ezenkívül a masszázsfotelekkel egy speciális nyújtó masszázst is élvezhet, amely a lábakra vagy a hát alsó részére összpontosít.

Váltogassa a nulla gravitációs helyzetű nyújtómasszázst és a légpárnás mindfulness programot az optimális relaxáció érdekében. A hátat és a lábakat egyszerre mozgatják fel és le. A légpárnák a medencét a térd hátsó részébe masszírozzák a távirányító gombjaival könnyen állítható intenzitású. A medencét tartó izmokat a légpárnák csavaró mozgása és a farizmok nyújtása masszírozza.

Válaszd a fűtött masszázs programot is. A masszázsfotelek beépített fűtő testekkel vannak felszerelve a háton és a lábakon, így ideálisak a merevség ellazítására ezeken a területeken.

Tartós fájdalom vagy egyéb, piriformis szindrómával összefüggő tünet esetén javasolt orvos véleményét kikérni a megfelelő kezelés követése érdekében.

ADX

Leave a Reply