Skip to main content

Relaxációs masszázs úszás után és 2 másik frissítő megoldás

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Relaxációs masszázs úszás után és 2 másik frissítő megoldás

Miért fontos a relaxációs masszázs úszás után? A sport vagy általában a fizikai mozgás mindig feltüntetésre kerül, függetlenül attól, hogy milyen tevékenységet választ. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy az úszás több előnnyel jár, mint a szárazföldi sportok, mivel a vízben végzett erőfeszítés jobban megterheli az izmokat. Így, ha tiszteletben tartja az úszást, és rendszeresen gyakorolja őket, a véráramlás felgyorsulásának köszönhetően tónusos testet és egészséges megjelenésű bőrt élvezhet.

Mivel az izmokat és az ízületeket nagyon lebilincselő sport, tanácsos betartani egy olyan rutint, amely hasznos szokásokat tartalmaz a fizikai helyreállításhoz. Például az úszás utáni relaxációs masszázs a legegyszerűbb módja annak, hogy minden edzés után próbára tedd az izmaidat.

Tartalom:

  1. Relaxálós masszázs úszás után – Hogyan gyógyulsz gyorsan edzés után?
  2. Relaxálós masszázs úszás után – Melyik a leginkább ajánlott a gyógyuláshoz?
  1. Relaxációs masszázs úszás után – Hogyan gyógyulsz gyorsan edzés után?

Az úszás utáni relaxációs masszázs elképesztő hatást fejt ki, de ajánlatos odafigyelni a táplálkozásra is.

  • Táplálkozás a szervezet energiaforrásainak helyreállítására

Fontos, hogy az úszás befejezése után azonnal igyon vizet. Minél kevesebb idő telik el e pillanat és az első fehérjebevitellel járó snack között, annál inkább növeli a szervezet esélyét, hogy felépüljön az intenzív erőfeszítésből. Csak vizet igyunk, és kerüljük a gyümölcsleveket, még akkor is, ha azok természetesek. Ha nem bírja a sima vizet inni, akkor tegyen bele néhány szelet citromot, uborkát és más ilyen magas víztartalmú termékeket. Így megemeli a hidratáltság szintjét és élvezi az egészséges italt.

  • A pihenés minőségét helyezze előtérbe

Az alvás létfontosságú a szervezet helyreállításához, csak akkor, ha minőségi pihenésben volt része. A növekedési hormonok elengedhetetlenek a felépüléshez, a megfelelő pihenés pedig támogatja tevékenységüket. Lehet, hogy az úszás első néhány órája után úgy érzed, hogy az izmaid túl feszültek, ezért nem tudsz elaludni, vagy éjszaka gyakran felébredsz. Ilyen esetekben úszás után, az edzésprogram végén használhatja a relaxációs masszázst.

Ha az idő nem engedi, hogy eljuss a szalonokba, akkor professzionális masszázsfotelekre van szükséged, hogy felkészítsd testedet az alvásra. Így a szokásos lefekvés előtt aktiválhatja az Éjszakai Gyógyító elektromos masszázs programot, vagy választhat a nyújtó masszázs, a Mindfulness légpárnás masszázs, a fiatalító programok, a shiatsu vagy a mélyszöveti masszázs közül.

  1. Relaxálós masszázs úszás után – Melyik a leginkább ajánlott a gyógyuláshoz?

Az úszás utáni relaxációs masszázs több szempontból is jótékony hatással van az elmére és a szervezet működésére. Akár a nyújtómasszázst választja, akár a teljes ellazulás érdekében, akár egy bizonyos testterületre speciális masszázst aktivál, az előnyök garantáltak. Az úszás utáni relaxáló masszázs stimulálja a nyirok- és vérkeringést, ellazítja a merev területeket, normalizálja a pulzusszámot és csökkenti a vérnyomást.

Emellett a masszázzsal eltávolítja az izmokban felhalmozódott tejsavat, megelőzi az izomlázat, növeli az izmok és ízületek mozgékonyságát, ami hozzájárul a sérülések megelőzéséhez. Mindezek mellett az úszás utáni relaxációs masszázs endorfinokat szabadít fel az agyban, csillapítja az érzelmeket, így biztosítva az optimális általános állapotot.

Miért érdemes kipróbálni az úszást? Amellett, hogy tónusos tested van, szenzációsan fogsz kinézni és jól érzed magad. Mindezek mellett ez a fajta sport javítja a szív és a tüdő tevékenységét, fejleszti a test izomzatának több mint ⅔-át, növeli a rugalmasságot, enyhíti a depresszió tüneteit és támogatja a szellemi aktivitást.

Tehát az úszást beillesztheti a heti rutinjába. Élvezni fogja a harmonikus alakot, a kiváló mentális tónusot, és maximális hatékonyságot fog nyújtani a munkában.

ADX

Leave a Reply