Skip to main content

Relaxációs masszázs az izom összehúzódások esetén

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Relaxációs masszázs az izom összehúzódások esetén. Mikor hasznos?

A lazító izom összehúzódásos masszázs rendszeres elvégzése elősegíti a hát egészségét és korrigálja a testtartást. A fizikai merevséget gyakran az irodai székben való rossz vagy hosszan tartó ülés, a szünetek hiánya és általában a csökkentett fizikai aktivitással járó életmód okozza. Az izom összehúzódások lazító masszázsának rendszeres programját követve jótékonyan hat a testtartásra és késlelteti a gerinccel kapcsolatos betegségek kialakulását. 

Tartalom: 

  1. Relaxációs masszázs az izom összehúzódásra – létfontosságú előnyök a szervezet számára
  2. Relaxációs masszázs az izommerevség enyhítésére és a lapos helyzet funkció (vízszintes pozíció)
  1. Relaxációs masszázs az izom összehúzódásra – létfontosságú előnyök a szervezet számára

A Relaxációs masszázsfotel használata izomösszehúzódások esetén naponta 15 percig vagy hetente 2-3 alkalommal 30 percig ajánlott. Az ultra nagy teljesítményű technológiának köszönhetően a robotmasszázs akár a masszázs művészetének legjobb szakértőjének technikájával is felveheti a versenyt. A morfológiai letapogató rendszernek köszönhetően a professzionális masszázsfotel képes azonosítani a merev területeket vagy izom összehúzódásokat, és a masszázst az egyes izomcsoportok stádiumának megfelelően igazítja, az annak megfelelő nyomással. Ha tehát nem rajong a masszázsközpontokért, vagy nincs ideje időpontokat tartani, itt az ideje, hogy fontolóra vegye a robot masszázst. 

Ezután személyre szabott masszázs programot állíthat össze, amely az izmok állapotától függően különböző intenzitású, simító, gyúró és nyomó technikákat váltogat. Nem tanácsos mindig ugyanazt a területet masszírozni, mivel ezzel azt kockáztatja, hogy az izmok elhasználódnak, és így kellemetlen érzéseket és esetlegesen beavatkozást igénylő szövődményeket tapasztal. Az izom összehúzódások ellazító masszázsa tehát továbbra is az egyik legegyszerűbb alternatív gyógymód, amely támogatja az általános egészséget és az érzelmi tónust. 

Ha nehéz napod volt, ahol sok időt töltöttél az íróasztalnál vagy a lábon állva, fennáll a veszélye, hogy este nem tudsz pihenni az izommerevség miatt. Az alvászavarok miatt másnap fáradtan, energia hiányosan és alulteljesítve ébredsz.

Állítson össze egy okos relaxációs rutint a szokásos lefekvési idő előtt. 

Egy forró fürdő után kényeztetheti magát az Éjszakai gyógyító, a Mindfulness, az Egész test relax, az Elite terápia és még sok más, a Fujiiryoki masszázsfotelek választékában található masszázsfotelbenl. Mindegyik program 30 percig tart, ez idő alatt Bluetooth-on keresztül hallgathatja kedvenc zenéjét, élvezheti egy könyv néhány oldalának olvasását vagy nézhet egy filmet. Választhatja a melegített  hát masszázst is, ha kényelmetlen pozícióban töltötte el a napját, vagy ha fizikai megterhelés után kellemetlen érzést érez ezen a területen.  

  1. Relaxációs masszázs az izommerevség enyhítésére és a lapos helyzet funkció (vízszintes pozíció)

A lazító izom összehúzódásos masszázs célja nem csupán a napközben felgyülemlett feszültség oldása. Az is, hogy a robotmasszázs heti rendszerességgel szokássá válik, segít a szervezetednek felgyorsítani a méreganyagok kiürülését a véredből. A simító, gyúró vagy nyomó mozdulatoknak köszönhetően a méreganyag-felhalmozódások eltávolításra kerülnek a szövetekből. 

A rendszeres méregtelenítési rutin elhanyagolása megnyitja az utat a narancsbőr, a húzódások, a bőr ekcéma és más hasonló, az általános esztétikumot befolyásoló problémák megjelenése előtt. Emellett az izom összehúzódások relaxáló masszázsát kísérő figyelemre méltó előnyök között szerepel a test rugalmasságának megnövekedett szintje is. 

Így a fizikai aktivitás során a balesetek kockázata is csökken, illetve a sérülések gyógyulási ideje is csökken, mivel automatikusan növeli a szervezet öngyógyító képességét. Az izomlazítás támogatására a Fujiiryoki JP-3000 masszázsfotelre jellemző Lapos helyzet funkciót (ami teljesen vízszintes állapotot jelent) is célszerű használni. A Flat Position funkcióval a testet vízszintesen fekteti, ami segíti a hátat az izom nyomás feloldásában. 

A robotikus merevséget oldó masszázs mindenkinek ajánlott, mind reggel, hogy felkészítse a testet az irodai székben ülésre, mind pedig egy fárasztó nap után, amikor az izmoknak szükségük van egy fixpontos masszázsra.

ADX

Leave a Reply