Skip to main content

Reggeli hátfájás? – Hogyan segíthet a masszázs?

By május 15, 2024Masszázsfotelek

Reggeli hátfájás? – Hogyan segíthet a masszázs?

Gyakran ébred reggelente hátfájással és merev nyakkal, anélkül, hogy tudná az okát? Ha nem orvosi kezelést igénylő betegség okozza ezt a kellemetlen érzést, akkor az is lehet, hogy a testhelyzet, amelyben általában alszik.

A gerinc kiegyenlítése a hátfájás megszüntetésével a testét pihentető állapotba hozza. Emellett, ha hátproblémái vannak, érdemes a puha matracokat, amelyekben úgy érzi, hogy a teste belesüllyed, keményebbekre cserélni, amelyek alátámasztják a gerincét.

Tartalom:

  1. Reggeli hátfájás és az alvási pozíció
  2. Merev nyak ébredéskor – Okok és gyógymódok
  1. Reggeli hátfájás és az alvási pozíció

Ha éjszaka hátfájással ébredsz, vagy reggel úgy érzed, hogy emiatt nem tudsz felkelni az ágyból, akkor sajátíts el új szokásokat. Először is próbálj ki egy új alvási pozíciót. A legjobb, ha a hátadon vagy az oldaladon alszol. Ezeket a hátfájdalmakat a gerinc egyensúlyhiánya váltja ki, ezért próbáljon meg a hátán aludni úgy, hogy egy párnát a feje alá, egy másikat pedig a térdei alá helyezzen.

Ha inkább az oldalán alszik, akkor tegyen egy párnát a térdei közé, egy másikat pedig a feje alá. A hát problémákkal küzdő emberek jól teszik, ha nem hason vagy magzati pózban alszanak, mivel ez elősegíti a testsúly egyenlőtlen eloszlását, ami nyomást gyakorol a gerincre. A hason alvás lehet az egyik oka annak is, hogy reggel nyakfájással vagy merev nyakkal ébred.

Az alvás utáni fájdalomérzet gyakoriságát a problémás területre irányuló célzott masszázzsal lehet csillapítani. Ha tehát reggel hát-, váll- vagy nyakfájással ébred, de az idő nem az Ön oldalán áll, akkor aktiválja a Gyors Masszázs programot, és már reggel első dolga lesz a relaxáció. Próbálja ki a nyakfájásra szolgáló masszázshenger programokat, a légpárnás vállmasszázst vagy a fűtött hátmasszázs funkciót.

Fegyelmezi a testet, hogy optimális pozícióban aludjon, ami a lehető legnagyobb nyomást veszi le a gerincről, és biztosítja a minőségi pihenést. Alvási szokások kialakítása, amely a lefekvési idő betartásán és az éjszakai gyógyító masszázs program aktiválásán alapul a teljes ellazulás érdekében végzett gyengéd nyújtásokkal.

  1. Merev nyak ébredéskor – Okok és gyógymódok

A statisztikák azt mutatják, hogy a felnőttek 30%-a tapasztalt már legalább egyszer nyakmerevséget. Az okok, amelyek kellemetlenséget okoznak ezen a területen, a legtöbb esetben ugyanazok: nem megfelelő matrac használata, túl magas párnán való alvás, a testnek az eszközök fölé hajlása, helytelen üléspozíció vagy bizonyos egészségügyi állapotok.

Ha merev nyakat tapasztal, a klasszikus módszerhez folyamodhat, amikor a fájdalmas területet 20 percre meleg borogatással borítja be. Egy hosszú, laptop előtt ülő nap után a forró zuhany és a masszázs formula is beválhat. Kapcsolja be a nyak területére vonatkozó masszázs programot, és a személyes kényelemnek megfelelően állítsa be a görgők és a légpárnák intenzitását.

Az igazán pihentető élményért érdemes használni a Zero Gravity funkciót, amely vízszintesen állítja be a háttámlát és a lábtartót. Ez lehetővé teszi, hogy az oxigén az egész testben keringjen, és táplálja a problémás területeket. Emellett aktiválhatja a beépített fűtőberendezést, hogy ellazítsa a merev hátizmokat, amelyek 8 óra íróasztal mellett töltött idő után merevek.

Ha alkalmazta a jelen tanácsokat, de ezek a hátfájdalmak továbbra is kínozzák, amint felébred, akkor tanácsos szakember véleményét kikérni a valódi okok felderítése érdekében.

ADX

Leave a Reply