Skip to main content

Reflexológiai masszázs, kapcsolat a saját testünkkel

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Reflexológiai masszázs, kapcsolat a saját testünkkel

A reflexológiai masszázs a kiegészítő terápia egyik formája, amelynek célja, hogy bizonyos reflexek segítségével enyhítse a betegségeket. A reflexológia alapelve egyszerű. Az emberi test felszínén az egyes szerveknek megfelelő reflexpontok találhatók. Ezeknek a reflexpontoknak a masszírozásával az adott szerveket stimuláljuk, így teremtve meg azt az energiaegyensúlyt, amelyre a szervezetnek az optimális működéshez szüksége van.

A talpon körülbelül 7000 idegvégződés található, amelyek mindegyike az emberi test egy-egy meghatározott részével „kommunikál”. A reflexpontok nyomása felszabadítja a test funkcióit és eltávolítja a méreganyagokat. A felhalmozódott méreganyagok felelősek a legtöbb gyakori betegség kialakulásáért.

Milyen előnyei vannak a reflexológiai masszázsnak? Mikor ellenjavallt a reflexterápia? Miért ajánlatos hetente legalább egyszer reflexológiai masszázst végezni?

Tartalom:

 1. A reflexológiai masszázs és főbb előnyei az emberi test energia egyensúlyára nézve
 2. A reflexogén pontok, a természetes öngyógyító impulzusok stimulálása
 1. A reflexológiai masszázs és főbb előnyei az emberi test energia egyensúlyára nézve

A reflexológiai masszázs a természetes öngyógyító funkciót segíti elő azáltal, hogy a masszázs segítségével eltávolítja az energia blokkokat. A professzionális reflexológiai kezelések kiegészíthetők Japán masszázsfotel programokkal és a terapeuta mozdulatait utánzó technikákkal. A Japán masszázs fotelek hosszú távú befektetést jelentenek a test tisztításában. Mondhatnánk, hogy a méreganyagok a modern emberi élet részei, ha figyelembe vesszük azt a jelentős mértékű szennyezést, amelynek naponta ki vagyunk téve.

A gyorséttermi ételek vagy a növényvédő szerek és gyomirtók használata a mezőgazdaságban csak néhány fő tényezőt határoznak meg a test funkcióit napi szinten mérgező tényezők közül. A reflexológia előnyei nem állnak meg itt. A talp egy olyan térkép, amelyre az egyes szerveknek megfelelő reflexpontok vetülnek. A petefészek, a vastagbél, az agy, a szem, a húgyhólyag, a vesék, a hasnyálmirigy, a gyomor, a pajzsmirigy, a tüdő, a máj – mindegyiknek van egy vezető pontja a talpán. A masszázsfotel görgői ezeket a területeket masszírozzák, azzal a céllal, hogy megelőzzék vagy enyhítsék a szervek esetleges működési zavarát.

A tanulmányok idővel kimutatták, hogy a reflexológiai masszázs:

 • felszabadítja az idegimpulzusokat;
 • segít növelni a termékenységet;
 • enyhíti az ízületi fájdalmakat;
 • enyhíti az emésztőrendszeri működési zavarokat;
 • erősíti az immunrendszert és korrigálja a hormonális egyensúlyhiányt.

A stressz a betegségek 70%-ában központi szerepet játszik. A reflexológia az izmok elállításával küzd a fizikai stressz ellen, ami nyugalmi állapotot idéz elő, és csökkenti az érzelmi stresszt. Az optimális véráramlás elengedhetetlen a test energia egyensúlyának eléréséhez. Ahogy a test a reflexológiai masszázs hatására ellazul, a véráramlás felszabadul. Így minden szerv oxigénnel és alapvető tápanyagokkal van ellátva.

 1. A reflexogén pontok, a természetes öngyógyító impulzusok stimulálása

A reflexpontok stimulálása a betegségek széles körének kulcsa. A rendszertelen életmód okozta állapotoktól kezdve (depresszió, szorongás, álmatlanság, migrén), ízületi gyulladás, gyomorhurut, pangó epe, vesebetegség, hipo- és hipertónia, hideg kéz és láb szindróma, nátha, arcüreggyulladás vagy asztma. Ez a fajta terápia gyermekek és idősek számára egyaránt alkalmas. Van azonban néhány ellenjavallat, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt ezt a gyakorlatot alkalmaznánk. A reflexológia a következő esetekben ellenjavallt:

 • A keringési vagy nyirokrendszer gyulladása;
 • sérülések, törések vagy nyílt sebek;
 • súlyos ízületi reuma;
 • a bőr fertőzései esetén;
 • a nyirokcsomók betegségei.

A reflexológia nem gyógyszer, hanem az öngyógyítás természetes folyamatát ösztönző gyakorlat. Ez a kiegészítő terápia részt vesz a nyirokelvezetés javításában, az idegkapcsolatok javításában, a menstruációs fájdalmak megszüntetésében és a lista folytatható. A kiegészítő terápiákhoz azonban nem a szakorvoslás helyettesítésére kell közelíteni, hanem inkább olyan megoldásként, amely képes kiegészíteni az orvos által a különböző állapotokra előírt kezelést.

ADX

Leave a Reply