Skip to main content

Paravertebrális (gerinc menti) masszázs, ideális 40 év felettiek számára

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Paravertebrális (gerinc menti) masszázs, ideális 40 év felettiek számára

Miért előnyös a paravertebrális masszázs? Az életkor előrehaladtával gyakori kellemetlen érzés jelentkezik a hát területén a paravertebrális (gerinc menti) izmok gyengülése miatt. Emiatt olyan fájdalommal szembesülhet, amely kezelés hiányában súlyosbodhat, súlyos következményekkel, migrénnel és általános idegességgel járhat. Mik azok az okok, amelyek összehúzódásokhoz vezetnek a paravertebrális izmok területén? Melyek a javasolt megoldások a kellemetlen érzések és az izomlazítás megelőzésére?

Tartalom:

  1. Paravertebrális masszázs és a belső szervek egészsége
  2. Paravertebrális masszázs és a helyes háttartás fenntartása
  1. Paravertebrális masszázs és a belső szervek egészsége

A hátgyakorlatok és a paravertebrális masszázs erősíti az izmokat és csillapítja az erre a szintre telepített merevséget. A hát rombusz-, trapéz- és feszítő izmainak fontos szerepe van, mivel ezek befolyásolják a test által végzett mozgások nagy részét. Ezek az izmok segítenek a tárgyak kezelésében, és közelebb hozzák azokat a testhez. Ezen izomcsoportoknak köszönhetően meg tudjuk tartani a gerinc helyes testtartását.

Ennek esztétikai jelentősége és a belső szervek egészsége is van. A hát helytelen tartása nyomást gyakorol a belső szervekre, befolyásolva azok működését, valamint a tüdő aktivitását. Tehát, ha légzési problémákkal küzd, jobban oda kell figyelnie a testtartására. Ezenkívül az ördögi háttartás idővel gerincbántalmakhoz vezet, amelyek összetett orvosi beavatkozást igényelhetnek.

Mindezen rossz következmények megelőzése érdekében minden Öntől függ, és attól, hogy mit tesz a paravertebrális izmainak trónusáért. Emellett a napi rutinba beépített gyakorlatok és paravertebralis masszázs csökkenti az izom feszültséget, ellazítja a területet, növeli a mobilitást és ezáltal erősíti az ellenállást az esetleges sérülések esetén.

Melyek a leggyakoribb okok, amelyek merevséget és hátfájást okoznak? A lefekvés vagy a széken töltött órák szokása enyhe fájdalomhoz, bizsergő vagy szúró érzéshez, sőt elviselhetetlen kényelmetlenséghez vezet. Javasoljuk, hogy 50 percenként egyszer álljon fel, sétáljon egy kicsit vagy végezzen gyakorlatokat.

Ha az idő nem teszi lehetővé, hogy betartsa a heti legalább 120 percnyi sportolást, próbáljon meg minél többet sétálni. Kerülje a közlekedési eszközöket, amikor elhagyja az irodát, cserélje ki a liftet a lépcsőzésre, és használja ki a hétvégéket a természetben való időtöltésre.

Ezenkívül egyes tanulmányok szerint a dohányzó embereknek erősebb a hátfájása, mint azoknál, akik nem rendelkeznek ezzel a szokással. A magas sarkú cipő viselése elősegítheti a gerinc deformációit, ami lerövidíti a hátfájáshoz és a bonyolultabb problémákhoz vezető utat.

Nehéz tárgyak emelésekor ügyeljen arra, hogy a nyomás a vádli izmait érje, ne a háton. Nehéz tárgyak kezelésekor azokat mindkét kezében kell vinni az egyensúly biztosítása érdekében.

  1. Paravertebrális masszázs és a helyes háttartás fenntartása

Alakítson ki rutint, hogy megtapasztalja a paravertebrális masszázs előnyeit. Ha az időbeosztása nem teszi lehetővé, hogy relaxációs szalonba járjon, a professzionális masszázsfotelek életképes megoldást jelenthetnek. Minden nap szánjon 15 percet paravertebrális vagy mélyszöveti masszázsra. A masszázsfotelek úgy vannak kialakítva, hogy a görgők határozottan behatolnak az izom mélységbe akár 12,5 cm mélységig. Így megszünteti az izom összehúzódásokat, ellazítja a merev területeket és csökkenti a fájdalommal járó kényelmetlenséget.

A masszázs különösen örvendetes, ha egy nap az irodai székben üldögél, és keres egy egyszerű módot a test megnyugtatására lefekvés előtt. A melegítő masszázs célja, hogy enyhítse a fájdalmat, ellazítsa az izmokat, és ezáltal elősegítse a test ellazult testhelyzetét. A hát megfelelő pozícióban tartásához természetesen fizikai gyakorlatok is szükségesek. A nyújtás, nyújtás vagy jóga beépíthető a relaxációs rutinjába. Végül, de nem utolsósorban vegyük figyelembe, hogy az ágy matrac jelentősen befolyásolja a gerinc egészségét. Fektessen be egy minőségi matracba, amely megtámasztja és tiszteletben tartja gerincének íveit.

ADX

Leave a Reply