Skip to main content

Paraspinalis (hát izom) masszázs a hátfájás enyhítésére

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Paraspinális (hát izom) masszázs a hátfájás enyhítésére

Mennyire hatékony a paraspinalis masszázs? A paraspinalis izmok irányítják a gerinc nyújtásának, forgásának és oldalirányú hajlításának mozgását. Ezek az izomcsoportok a gerinc mindkét oldalán helyezkednek el. Mi okoz fájdalmat ezeken a területeken? Melyek azok a szokások, amelyekkel az emberek öntudatlanul szabotálják ezeknek az izmoknak az erejét?

Tartalom:

  1. Paraspinális masszázs – Hogyan lazítsd el a hátad egy irodában eltöltött nap után?
  2. Paraspinális masszázs a kontrakciók csillapítására
  1. Paraspinális masszázs – Hogyan lazítsd el a hátad egy irodában eltöltött nap után?

Ha gyakran tapasztal lokális hátfájást, akkor a feszes paraspinális izom lehet az egyik probléma. A helyi merevség számos tényezőn alapulhat. Leggyakrabban a hátfájás abból fakad, hogy túl sokáig ülünk, ami izomsorvadáshoz vezet. Ha túl sokáig ülünk az íróasztalnál, anélkül, hogy észrevennénk, helytelen testtartást tartunk.

A test a laptop vagy a telefon fölé hajlik, így nem lepődhetünk meg a nap végi fájdalom jelenlétén. A háti diszkomfort kialakulásában szintén nagy szerepe van a gerincoszlop sérüléseinek. Ezek izomgörcsök höz, a hát hajlítási vagy oldalirányú mozgatásának nehézségeihez, valamint a hát egyenes tartásának képességének csökkenéséhez vezethetnek.

Ezek a tünetek egy megterhelő napot jelezhetnek a hát számára, de ha tartósak, akkor szakorvosi látogatás szükséges a diagnózis felállításához. A szövődmények megelőzése vagy az Ön kényelme érdekében tanácsos néhány egészséges intézkedést tenni a hát egészségének védelme érdekében.

  1. Paraspinális masszázs a kontrakciók csillapítására

Az izomfeszültség kiküszöbölésére, valamint a test ellazítására a paraspinalis masszázst is kipróbálhatja. A látható eredmények érdekében alakítson ki egy napi programot, amelyben a paraspinális masszázst nyújtó gyakorlatokkal kombinálja. Ha különböző okok miatt nem veszi igénybe a szalon szolgáltatásait, ugyanazokat az előnyöket élvezheti otthona kényelmében. A professzionális masszázsfotelek sikeresen helyettesíthetik a professzionális masszőrök szolgáltatásait.

Egy fárasztó nap vagy egy irodában eltöltött nap után adja meg hátának azt a pihenést, amit megérdemel. Válassza a Deep Tissue masszázst görgőkkel, amelyek csillapítják az összehúzódásokat akár 12 cm-ig. Aktiválja a Mindfulness programot légpárnákkal, deréktáji masszázzsal, teljes test nyújtással test nyújtással vagy élvezze a fűtött hátmasszázst. Függetlenül attól, hogy melyik opciót választja, ezek mindegyike segít ellazítani az izmokat, és erőfeszítés nélkül tartani a testét a megfelelő helyzetben.

Annak ellenére, hogy a masszázs elképesztő előnyökkel jár, a testmozgás fontosságát nem szabad elhanyagolni. A legtöbb esetben a hátfájás vagy az izommerevség az ülő mozgás következménye. A merev területek nem engedik a vérkeringést, és ezek miatt az elzáródások miatt különféle problémák léphetnek fel, beleértve az izomláz elősegítését. Ha az áramlás akadályozott, a paraspinalis izmokat nem látják el a vérben keringő tápanyagokkal és oxigénnel.

Tehát, amennyire csak lehetséges, próbálja meg megelőzni az ülőmunka káros hatásait. Kezdje a napot könnyű aerobikkal, nyújtással, jógával vagy úszással. Folyamatosan figyelje hát tartását, és amikor az irodában dolgozik, tartson óránként szünetet és gyakoroljon. Ha reggel hátfájásra ébredt, frissítse fel magát egy gyors masszázzsal. A 7 perces gyors masszázs program csökkenti az alvás közbeni kényelmetlen testhelyzetből adódó éjszakai kényelmetlenséget.

A hát közérzetét az ágynemű is befolyásolja. Vásároljon olyan matracot, amely elég kemény ahhoz, hogy megtámassza a gerincét. Ha nem tud aludni párna nélkül, akkor használjon olyat, amely egy szinten tartja a nyakát és a gerincét.

Bár a hátfájás a legtöbb esetben átmeneti, egészséges életmód hiányában súlyosbodhat. Idővel ezek a problémák krónikussá válhatnak, összetett és költséges kezelést igényelve.

ADX

Leave a Reply