Skip to main content

Napi masszázs nyújtással

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Napi masszázs nyújtással. Miért olyan fontos?

A nyújtó masszázs olyan módszer, amelyben az adott izmokat és inakat célzottan nyújtják és lazítják, hogy javítsák a mozgékonyságot és rugalmasságot. Ezen előnyök mellett, ami a tónusosabb testet eredményezi, a nyújtó masszázs segít a vérkeringés javításában és egyéb pozitív hatásokban is részesülhetünk.

Tartalom:

  1. Masszázs nyújtással – Mik a hosszú távú előnyei?
  2. Nyújtómasszázs – Mely izomcsoportokra ajánlott?
  1. Masszázs nyújtással – Mik a hosszú távú előnyei?

A sérülések kockázatának megelőzése, illetve az azokból való felépülési idő felgyorsítása érdekében elengedhetetlen a mozgások amplitúdójának fejlesztése. Segít a sportolóknak abban is, hogy növeljék teljesítményüket az edzéseken és a versenyeken.

A nyújtó masszázs más módon is részt vesz a sportolók teljesítmény optimalizálásában. Feloldja a véráramlást, ami lehetővé teszi a szövetek és sejtek oxigénnel való ellátását. Így az izmok ellazulnak, csökkentve az izomláz kockázatát intenzív erőfeszítés után is. Emiatt a rendszeresen sportolók inkább nyújtó gyakorlatokkal és masszázzsal melegítenek be.

Ez a formula az edzés után is jótékony hatású, mivel csökkenti a tejsav mennyiségét az edzőteremben megterhelt izmokban, amelyek másnap fájdalmat, kényelmetlenséget és izomfájdalmat okozhatnak. A nyújtómasszázs azonban nem csak aktív embereknek készült, hanem azoknak is, akiknek életmódja meglehetősen mozgásszegény. A hosszan tartó asztali ülés például megterheli a hát-, nyak- és csípőizmokat.

Minél lazábbak az izmok, annál egyenesebbé válik a testtartás, természetesen. Így megelőzi a hosszan tartó rossz testtartás okozta gerincproblémák kialakulását. Sokszor érzünk izomfájdalmat vagy izommerevséget a napi stressz miatt is.

Ha a testet hosszú ideig tartó stressznek teszik ki, az befolyásolja az általános egészségi állapotot, és ez a kellemetlen érzés az izomösszehúzódásban nyilvánul meg. Az elektromos masszázsprogramok által kínált nyújtó masszázs megnyugtató állapottal semlegesíti a lelki feszültséget, így ez a masszázs lefekvés előtt aktiválódik a nyugodt alvás érdekében.

  1. Nyújtómasszázs – Mely izomcsoportokra ajánlott?

Kinek ajánlott a nyújtó masszázs? Mint már említettük, mindenki számára előnyökkel jár, függetlenül attól, hogy az életmód testmozgáson alapul, vagy inkább mozgásszegény. Ennek a tevékenységnek köszönhetően növeljük az izommozgást, az ízületek rugalmasságát és a mozgás önállóságát. Ezen előnyök feltétele a nyújtó gyakorlatokkal kombinált rendszeres masszázsprogram követése. Tehát legalább napi 15 percet szánjon a masszázsra, majd vegye észre a változásokat.

Kétféle nyújtás létezik: passzív vagy aktív. Utóbbi a test nyúlási képességére utal a természetes erejéből kiindulva. A passzív nyújtáshoz a személynek külső tárgyakat kell használnia az izmok és inak nyújtására.

Használhatja a Stretching Whole Body masszázs programot a teljes test ellazítására, vagy lehetősége van arra, hogy csak egy adott területre összpontosítson. A legsérülékenyebb és általunk leginkább igénybe vett területek a nyak, a vállak, a vádli hátsó része, a comb hátsó része, a csípő és a comb elülső része. A masszázsfotelek a japán technológia segítségével lehetőséget biztosítanak az Ön igényeinek megfelelő személyre szabott masszázs elkészítésére, melyben személyesen beállíthatja a masszázs programjait és intenzitási szintjét egyaránt.

A még jobb eredmény érdekében váltogathatja a masszázs programokat. Ha gyakran tapasztal hátfájást orvosi ok nélkül, próbálja ki a melegítő masszázs funkciót, a Mindfulness masszázst légpárnákkal vagy a Deep Tissue-t olyan görgőkkel, amelyek akár 12 cm-ig behatolnak az izmokba.

ADX

Leave a Reply