Skip to main content

Mire jók? Fujiiryoki masszázsfotelek

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Fujjiiryoki

Az elmúlt 70 évben a világ legjobb termékének választott Japán Fujiiryoki masszázsfotel segít az egészségügyi problémák megoldásában. A Fuji Medical Instruments, a világon elsőként kezdett el masszázsfoteleket gyártani. A masszázs egészségügyi előnyei: Napjainkban egyre többen ismerik fel a masszázs egészségügyi előnyeit. Az Amerikai Masszázsterápiás Szövetség felmérése szerint „az amerikai felnőttek közel negyede részesült legalább egy masszázsban az elmúlt évben”. Ennek eredményeképpen az emberek egyre inkább rájönnek, hogy a masszázs nem csupán a pihenést és a relaxációt szolgálja, hanem a tünetek enyhítésére, a sérülések gyógyítására és bizonyos egészségügyi állapotok esetén is alkalmazható. Manapság az emberek folyamatosan az általános jó közérzetet keresik, és felfedezik, hogy a masszázs az egyik legjobb módja ennek az elérésére.

A masszázsfotelek segíthetnek az egészségügyi problémák megszüntetésében: A masszázs előnyei a relaxáción túl is hatnak, és ténylegesen javítják vagy akár meg is szüntetik az egészségügyi problémákat. Az egyik fő betegség, amelyre a masszázst alkalmazzák, a hátfájás. Néha a fájdalomcsillapítók egyszerűen nem elegendőek. Egy 2003-as tanulmány kimutatta, hogy „a masszázs jobban működött, mint az akupunktúra vagy a gerinc módosítás – 36%-kal csökkentette a fájdalomcsillapítók szükségességét”.A fejfájás hatékony kezelése érdekében több tanulmány is igazolja a masszázs-terápia hatékonyságát. Sok ember esetében a masszázsról kimutatták, hogy csökkenti a migrént és javítja az alvás minőségét. A masszázs szintén nagyon hatásosnak bizonyult az osteoarthritis (Az osteoarthritis egy degeneratív ízületi betegség, amelyet a porc lebomlása és kopása jellemzi az ízületekben) tüneteinek javításában.

A svédmasszázs bizonyítottan a leghatékonyabb kezelés a térdízületi csontritkulás kezelésére. A svédmasszázs hatékonyságát vizsgáló első klinikai vizsgálatban a hetente egyszer vagy kétszer masszírozásban részesülő résztvevők jelentős javulást mutattak a fájdalom és az izommerevség tekintetében. A masszázs csökkenti a tejsav felhalmozódását: Az edzők és sportolók körében elterjedt nézet, hogy a masszázs fokozza a véráramlást, ezáltal csökkenti a tejsav felhalmozódását. Az izmok ismételt összenyomása és ellazítása az erek kiürülését és feltöltődését okozza, ami fokozza a salakanyagok, például a tejsav kiürülését. Ennek eredményeképpen a rendszeres masszázs jelentősen csökkentheti a fizikai megterhelés okozta izom fáradtságot.

A masszázsfotelek segítenek a rákos betegeknek:

A masszázst a rákos betegeknél a modern orvoslás kiegészítésére is alkalmazzák. Elősegíti a relaxációt, és csökkenti a rák okozta mellékhatásokat, valamint a kezelés mellékhatásait, mint például a hányingert, a fáradtságot és a depressziót, valamint a fájdalmat és a duzzanatot. A masszázs javítja az immunrendszer működését, így ideális kiegészítője a rákbetegek bizonyos kezeléseknek. A masszázs nemcsak a fizikai fájdalmat enyhíti a testben, hanem bizonyítottan csökkenti a szorongás és a depresszió tüneteit is. Ezt több mint 12 tanulmány áttekintése bizonyította. A vizsgálatok kimutatták, hogy a masszázs „akár 50%-kal csökkentette a kortizol szintet”, miközben növelte a neuro transzmitterek szintjét, ami segít a depresszió csökkentésében.

A masszázs hatása a pulzusszámra és a stresszre: tudományos megközelítés a mai társadalomban nem ritka a magas stressz és a pulzusszám. Az emberek az élet minden területén tapasztalnak stresszt, legyen szó akár az otthonülő anyukákról, aki a családját próbálja menedzselni, vagy egy nagyvállalat vezérigazgatója, aki a határidők betartásáért küzd.

Az, hogy időt szánjunk a pihenésre és az idegek megnyugtatására, sokkal fontosabb, mint azt az emberek gondolnák. Valójában a „Masszázs és stressz: a kutatás megértése” című cikk szerint Cynthia Pilch (Ph.D., CMT) és Martha Brown Menard (Ph, D., CMT) szerint nemcsak az izomfeszültség és a stressz között van kapcsolat, hanem „számos egyéb körülmény és betegség is a stresszből erednek vagy azt súlyosbítják. A stressz lassíthatja a szövetek helyreállítását, például a sebgyógyulást, és magas vérnyomáshoz vezethet. A masszázs megelőzheti a magas vérnyomást: a masszázs a stressz csökkentésének és a test ellazításának egyik módja a magas vérnyomás és a megnövekedett pulzusszám megelőzése érdekében. Ez különösen igaz a nagy megterhelést jelentő munkakörökben dolgozókra. Pilch és Menard szerint „a férfiaknál a kontroll vagy az autonómia érzése, a nőknél pedig a társas támogatás segíthet megvédeni a stressz negatív hatásaitól”.

a stressz negatív hatásai ellen”. Egyre több munkáltató is biztosít masszázsfoteleket alkalmazottaik számára.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a masszázs csökkentheti a stresszt és a pulzusszámot is. Ezek a vizsgálatok azt mutatták, hogy az üzenet fogadása után a kísérleti személy paraszimpatikus idegrendszere jelentősen megemelkedett. Ez a PNS-nek is nevezett rendszer elnyomja a szimpatikus idegrendszer (SNS) által kiváltott stressz reakciókat, lehetővé téve a szervezet számára, hogy visszatérjen az egyensúlyi állapotba. Új-Zélandi kutatók által végzett vizsgálatban, amelyben a masszázsterápia migrénre gyakorolt szerepét vizsgálták, a stressz szintet a kortizol szinteken keresztül mérték. A résztvevők érzékelt stressz-szintjéről nap mint nap naplót is vezettek minden egyes masszázs után. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy „a kontroll csoportban résztvevőkhöz képest a masszázsban résztvevők közvetlenül a masszázs után csökkent a szívfrekvencia, a szorongó hangulat és a nyál kortizol szintje”. A Massage Therapy magazin „Mérsékelt versus enyhe nyomás a masszázsban” című cikkében a Touch Research Institute által végzett vizsgálat kimutatta, hogy a mérsékelt nyomás a masszázsban csökkentheti a pulzusszámot. A vizsgálatban 36 résztvevő (átlagéletkoruk 28 év, 58% nő és 42% férfi) vett részt, akiket véletlenszerűen egyenlő csoportokra osztottak. Az új-zélandi kutatók által végzett vizsgálathoz hasonlóan ezeket az embereket is megkérték, hogy töltsenek ki önértékelésünket, amelyek a stressz és a szorongás alapszintjéhez kapcsolódtak.

Ezt a masszázsterápiás tesztek, más néven az „Érintési protokoll” előtt végezzük el. EEG-kapszulákat és EKG-elektródákat helyeztek el a résztvevőkön. Az aktivitást a 10 perces terápiás masszázs előtt, alatt és után rögzítették. A kezelés után önértékeléseket is végeztek. Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevőknél a kezelés során összességében csökkent a stressz és a szorongás.

szorongás a kezelés során. Az eredmények azonban sokkal szignifikánsabbak voltak a mérsékelt nyomást gyakorló csoport esetében.

„A kutatók rámutatnak, hogy a frontális delta teljesítmény növekedése és a szívfrekvencia csökkenése a mérsékelt nyomású csoportban relaxációs válaszra utal, amikor az arousal/stimuláció alacsony. Ezenkívül a mérsékelt nyomás alatt álló alanyoknál nagyobb volt az EGG-szintek változása, ami pozitív érzelmi válaszhoz társult.

Összességében minden csoportban eltérő mértékű aktivitás változást tapasztaltak, és a résztvevők mindkét csoportban „kellemesnek” minősítették az élményt.

Az egyetlen különbség az volt, hogy a mérsékelt nyomás alatt álló csoport eredményei kifejezettebbek voltak. (Az elektroenkefalográfia (EEG) az agy által termelt elektromos aktivitás mérése, amelyet a fejbőrön elhelyezett elektródák rögzítenek).

Vérnyomás és terápiás masszázs :

A gyógymasszázs nemcsak a szívfrekvenciát csökkenti, ha megfelelő mennyiségű nyomást alkalmazunk: a vérnyomás csökkentésére és szabályozására is alkalmas.  A vérnyomás a vér ereje, amely az erek falát nyomja.  A szív a vért az artériákba küldi, amelyek szétosztják azt a test különböző részeibe.

a test különböző részeibe. A magas vérnyomás, más néven hipertónia veszélyes, mert arra kényszeríti a szívet, hogy keményebben dolgozzon, hogy a vért az egész testbe küldje. Ez hozzájárul az artériák megkeményedéséhez és a szívelégtelenség kialakulásához.

„Egy nemrégiben készült tanulmány szerint azok a magas vérnyomásban szenvedő felnőttek, akik kéthetente rendszeresen masszázst kaptak, kevésbé szenvedtek depressziótól és ellenségeskedéstől, és alacsonyabb volt a mért stresszhormonok szintje”. A tanulmányt 1999 májusában végezték el a Touch Research Institute közreműködésével,

University of Miami School of Medicine és a Floridai Nova Southeastern University részvételével, „A magas vérnyomás és a kapcsolódó tünetek csökkentése terápiás masszázzsal” címmel. A vizsgálatban 30, az elmúlt 6 hónapban kontrollált magas vérnyomásban szenvedő felnőtt vett részt, akiket véletlenszerűen osztottak be egy masszázsterápiás csoportba vagy egy progresszív relaxációs csoportba.

„A masszázscsoportba tartozók 5 héten keresztül hetente kétszer 30 perces masszázskezelésben részesültek délután vagy kora este. A résztvevők különböző terapeutáktól kaptak masszázst, egy rendszer alapján

rendszer alapján. A résztvevők a hátukon feküdtek, felfelé nézve, miközben a terapeuta masszírozta a fejüket, nyakukat, karjukat, törzsüket és lábukat, simító, nyomó, nyomó és húzó mozdulatokkal kiegészítve.

Ezután a résztvevők hasra feküdtek, fejükkel lefelé, miközben a terapeuta a vádlijukat és a combjukat, majd az egész hátukat masszírozta.

A progresszív izomrelaxációs csoport résztvevői utasításokat kaptak arra vonatkozóan, hogyan végezzenek önállóan végzett gyakorlatokat heti kétszer 30 percig 5 héten keresztül. Annak érdekében, hogy a programjuk összeegyeztethető legyen a masszázs csoportokkal, a kutatók arra kérték a résztvevőket, hogy a kijelölt napokon csak délután vagy kora este végezzék a foglalkozást. A résztvevőket arra kérték, hogy néhány percig mélyen lélegezzenek, miközben háton fekve, kezüket oldalra téve lélegezzenek. Ezután arra kérték őket, hogy feszítsenek meg és lazítsanak el különböző izmokat, a lábaktól a fej felé haladva. A kísérlet eredményei azt mutatták, hogy mindkét csoportban alacsonyabb volt a szorongás (STAI) és a depresszió (CES-D) szintje. Azonban csak a terápiás masszázs csoportban mutatkozott „csökkenés a

szisztolés és diasztolés vérnyomás csökkenése ülő helyzetben; a szisztolés és diasztolés vérnyomás szintjének csökkenése stresszhormonok nyál- és vizelet kortizol szintjét, valamint a depresszió, a szorongás és az ellenségesség alacsonyabb pontszámait”. Bár ez a kísérlet sikeres volt, a kutatók azt javasolták, hogy a jövőbeni vizsgálatokat hosszú távon kellene végezni, és a masszázs hatásait magas stressz-szintű embereknél is meg kellene vizsgálni. A kísérlet hosszabb időn keresztül történő elvégzése lehetővé tenné annak (pontosabb) megállapítását, hogy az eredmények csupán rövid távú hatások voltak-e, vagy a hatások az egyes csoportos kezeléseken túl is folytatódnak. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy bár „a terápiás masszázs valóban csökkentheti a

a magas vérnyomással járó tüneteket, csökkentheti a potenciálisan életveszélyes szövődményeket is, például a stroke vagy a szívroham kockázatát”.

ADX

Leave a Reply