Skip to main content

Mindfulness masszázs

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Mindfulness masszázs. 4 érintett izom amit az ülőmunka befolyásol

Hogyan segít a Mindfulness masszázs? Ha sok időt tölt az irodában, akkor jobban oda kell figyelnie bizonyos izomcsoportokra. A tanulmányok azt mutatják, hogy a hosszan tartó ülés növeli bizonyos állapotok kockázatát.

A széken ülve a comb izmait, a trapézizmokat és a nyaki izmokat érinti. Amikor az író asztalnál ülünk, a test előrehajlik, például a laptop felé, ami a farizom és a hasizmok megmerevedéséhez vezet.

Tartalom:

  1. Mindfulness masszázs – Az izmok két kategóriája, amelyet a hosszan tartó székben ülve érint
  2. Mindfulness masszázs a hát ellazítására
  1. Mindfulness masszázs – Az izmok két kategóriája, amelyet a hosszan tartó székben ülve érint

Ha megszokta, hogy munka után edzeni, hogy megmozgassa izmait, feltétlenül vezessen be bemelegítő gyakorlatokat a rutinjába. Néhány óra ülés után az izmai túl feszesek ahhoz, hogy eredményeket érjenek el az edzéseken. A bemelegítő rutint a Mindfulness masszázzsal kezdheti, ahol a légpárnák az egész testet átfogják és finoman nyomást gyakorolnak a különböző izomcsoportokat.

  • Mellizmok

Hajlamosak összehúzódni amiatt, hogy sok időt töltünk az íróasztal fölött görnyedve. Így a testtartás megsérül, és kialakul az a púp, ami nem csak csúnya, de a váll tájékán is fájdalmat okozhat. Kombinálja a Mindfulness masszázst nyújtó masszázzsal vagy nyújtó gyakorlatokkal a hátizmok erősítésére.

  • Csípőizmok

Az a szokás, hogy sok időt töltünk az irodai székben, implicit módon hozzájárul a csípő izomzatának megfeszüléséhez. Idővel a mobilitás csökken, és nő a derékfájás esélye. A mindfulness masszázs a stratégiailag a csípőtájban elhelyezett légpárnákkal, valamint a nyújtó masszázs ebben az esetben elképesztő eredményeket tud nyújtani.

  1. Mindfulness masszázs a hát ellazítására

Az irodai munkarend akarva akaratlan  befolyásolja a hátizmok egészségét.

  • A gerincet támogató izmok

A paraspinalis izmok azok, amelyek a gerincet a jobb és a bal oldalon szegélyezik. Ezért az egészségükről való gondoskodásnak elsőbbséget kell élveznie. Az íróasztalnál ülve feszültek maradnak, és a fájdalom állva is fennáll. A hátat támasztó izmok mozgékonyságának serkentésére, hogy egyenes maradjon, igénybe veheti a Deep Tissue masszázst, melynek szerepe a mély szövetek ellazítása és széthúzása.

A fűtött hátmasszázs csillapítja a székben ülve okozott fájdalmat és merevséget is. Tapasztalja meg a masszázsfotelek Zero Gravity funkcióját. Vízszintes helyzetben a gerinc felszabadul a testsúlytól, amely így egyenletesen oszlik el, lehetővé téve a hát ellazulását.

  • Piriformis izmok

(A piriformis izom a farizmok közé tartozik, és szerepet játszik a csípő és a comb mozgatásában.)

A piriformis izmok megerőltetése hatással lehet az ülőidegre. Az eredmény fájdalmas lesz, ezért ebben az esetben a legjobb intézkedés a megelőzés. A Mindfulness masszázs, valamint a fenék területén végzett görgős masszázs növelheti a helyi rugalmasságot, megszüntetve a kényelmetlenséget okozó izomfeszültséget.

A Mindfulness masszázs nem csak egy pihentető masszázs. Valójában van néhány érzelmi egészségügyi előnye. Egy fárasztó nap vagy sok stresszes munkahelyi feladat után a program aktiválása az egész testet beborító légpárnákkal élénkíti feszült izmait, megnyugtatja elméjét és felkészít az alvásra.

Az irodai munka a modern ember életének része. Sajnos ez az életmód számos hátránnyal jár, amelyek többsége jelentős hatással van az egészségre. Még ha megszokja, hogy munka után edz, ez a mozgás nem fogja megszüntetni azt a hatást, amelyet az ülés gyakorol a mobilitásra és az általános izom egészségre. Javasoljuk, hogy óránként legalább egyszer felálljon a laptopja elől, tegyen néhány lépést a helyiségben, masszírozzon, vagy akár egy rövid sétát, ha az idő engedi.

ADX

Leave a Reply