Skip to main content

Mindfulness és “sétáló meditáció” – Mik az előnyei

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Mindfulness és “sétáló meditáció” – Mik az előnyei?

Mi a kapcsolat a Mindfulness masszázs és a sétáló meditáció között? Általánosságban elmondható, hogy mindkettő olyan relaxációs megoldás, amely biztosítja a minimális fizikai aktivitást. Így ha nem rajongsz egy adott sportért, vagy nem vagy a fizikai mozgás legjobb barátja, akkor alkalmazd ezt a két trükköt a fittség megőrzésére: Mindfulness masszázs és gyalogos meditáció.

Tartalom:

 1. Mindfulness és sétáló meditáció – mit jelent?
 2. Mindfulness és gyalogló meditáció – Miért ajánlottak?
 1. Mindfulness és sétáló meditáció – mit jelent?

A Mindfulness masszázs és a gyalogos meditáció két egyszerű gyakorlat, amelyek segítenek az elmédnek ellazulni. Ebből az alkalomból a saját légzésedre, testmozgásra koncentrálsz, és figyelmes leszel a körülötted zajló eseményekkel kapcsolatban tapasztalt érzetekre. Ezt a két gyakorlatot a nap folyamán bármikor meg lehet közelíteni, mind a munkaszünetekben, amikor szívesen fogadnak egy masszázst, mind a munkába vagy bevásárláshoz vezető úton, amikor a sétameditáció problémamentesen alkalmazható.

A sétáló masszázs és a meditáció számos előnnyel jár a lélek és a test számára. Így segít semlegesíteni a negatív érzelmeket, a jelenre és a testedre összpontosítani. Tehát, ha egy megerőltető nap előtt áll, vagy már nem találja meg a termelékenységét a munkahelyén, akkor egy 30 perces Mindfulness masszázs a masszázsfotelben vagy egy rövid séta felpezsdít, hogy lendületesen folytassa a napot.

Jótékony hatásai közé sorolhatók:

 • vérkeringés serkentése az irodai székben ülő hosszú program után;
 • az emésztés javítása;
 • a szervezet stressz tényezőkre adott válaszának optimalizálása;
 • az alvás minőségének növelése.
 1. Mindfulness és gyalogló meditáció – Miért ajánlottak?

A mindfulness masszázs és a sétáló meditáció valóban nem rendelkezik konkrét céllal, így bármikor gyakorolhatók, amikor szükség van rájuk, például energizálás vagy termelékenység növelése céljából. Mindkettő elősegíti a vérkeringést, ami pedig oxigént szállít az agyba. Ezenkívül serkenti az izmokat, megelőzi a merevséget, javítja a mobilitást, elősegíti az endorfin termelést és csökkenti a stresszhormonok szintjét. Mindezeket elérhetjük mindössze masszázzsal és sétával.

Ahhoz, hogy ezeknek a relaxációs módoknak minden előnyét kihasználhassa, elengedhetetlen a következő szabályok betartása:

 • A légzés tudatossága: 

Ennek lehetővé tétele érdekében helyezze a tenyerét a hasára, és összpontosítson arra, hogyan lélegzik be és ki a testéből. A masszázs és a sétameditáció által keltett relaxáció hatásának felerősítésére az alábbi gyakorlatot is alkalmazhatja. Lélegezz be, tartsd 2-3 másodpercig, majd lassan lélegezz ki. Ismételje meg még néhányszor, hogy megnyugtassa az elméjét, ellazítsa az izmokat és normalizálja a pulzusát.

 • Horgonyozd le magad a jelenben:

Masszírozás közben érezze, hogyan érintik a légpárnák testének minden részét. Séta közben figyeljen arra, hogy a talp hogyan érinti a talajt, figyeljen minden egyes mozdulatot és azt, ahogy a légzése elkezdi megváltoztatni a ritmusát.

 • Érzékszervi élményekre ösztönöz:

A masszázs vagy a séta közbeni kikapcsolódás érdekében érdemes klasszikus, hangszeres vagy természet hangjait játszó zenét hallgatni. A masszázs során csukja be a szemét, és ne gondoljon semmire, ami a nap folyamán történt, vagy a később elvégzendő háztartási feladatokra.

A sétameditáció során nézd meg az eget, a naplementét, a felhők mozgását, ahogy a szél átfújja a fák ágait, a távolban lévő hegyeket stb. Ezek jó gyakorlatok lehetnek a koncentráció gyakorlására és az érzelmek lecsillapítására.

Integrálja a Mindfulness masszázst és a gyalogos meditációt a napi rutinjába. Így egészségesen küzd a stressz ellen, elősegíti a vérkeringést, az agy oxigénellátását és a mobilitást.

ADX

Leave a Reply