Skip to main content

Mi az a Mindfulness? A tudatosság gyakorlása meditáción és masszázson keresztül

By május 15, 2024Masszázsfotelek

Mi az a Mindfulness? A tudatosság gyakorlása meditáción és masszázson keresztül

Tudod, mi az a Mindfulness? Ez a fogalom azt a hozzáállást jelenti, hogy az ember a jelen pillanatban az érzéseire, gondolataira és állapotára összpontosít, és elfogadja azokat olyannak, amilyenek. A Mindfulness gyakorlása számos előnnyel jár az egyén számára, a vérnyomás normalizálásától kezdve az alvás-ébrenlét ciklus javításán, az immunitás fokozásán keresztül a stresszhormon kiegyensúlyozásán át a memória és a koncentrációs képesség erősítéséig.

Tartalom: A tudatossági tréningek és a tudatossági tréningek a következő témakörökben kerülnek bemutatásra:

  1. Mi az a mindfulness? – Hogyan járulhatok hozzá a test egészségéhez a masszázs és a meditáció segítségével?
  2. A mindfulness gyakorlása javíthatja az életminőséget és az immunrendszer ellenálló képességét
  1. Mi az a mindfulness? – Hogyan járulhatok hozzá a test egészségéhez a masszázs és a meditáció segítségével?

Az alvás zavarok, a rossz minőségű pihenés, az egészségtelen ételek fogyasztása, amelyek napközben energiát adnak, jobban befolyásolják a koncentrációs képességet és az új információk befogadását, mint gondolnád. Ha nem tudtad volna, mi az a Mindfulness, akkor segíthet javítani vagy megelőzni az alvászavarokat, az étkezési egyensúly zavarokat, a kényszeres viselkedést vagy a szorongással kapcsolatos tüneteket. A gyakorlással kapcsolatos előnyök többsége a negatív érzelmek önszabályozó hatásán alapul.

A munkahelyi feladatok, a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére irányuló törekvés és a fizikai aktivitás hiánya mind olyan tényezők, amelyek megterhelik a pszichénket. A hatások pedig fizikai szinten is megmutatkoznak, és idővel súlyos betegségekben nyilatkoznak meg.

A negatív érzelmekhez való semleges hozzáállás gyakorlásával csökkenthetjük befolyásukat az életünkben, és hatékonyabban kezelhetjük őket, hatékony megoldásokat találva az automatikus reakciók helyett. A végső egyensúly elérése a mindfulness módszerek folyamatos gyakorlását igényli. 

A meditációt bárhol végezhetjük, ahol csak akarjuk, vagy ahol csend van, de bárhogy is döntünk, néhány alapvető szabályt érdemes betartani.

Koncentrálj a légzésre. Távolíts el minden zavaró tényezőt a környezetedből, tehát kapcsold ki a tévét, tedd el a telefont, és állítsd le a kedvenc tévéműsorodat, legalább néhány percre;

Állítson be egy olyan időpontot a napjába, amikor szabad és semmi sem vonja el a figyelmét, amit a Mindfulness-gyakorlatnak szentelhet;

Ülj keresztbe tett lábbal a földre, koncentrálj a testedben ki- és beáramló levegőre, vedd észre a körülötted lévő hangokat, illatokat és az érzéseket, amelyek ezekben a pillanatokban próbára tesznek. Ha úgy érzed, hogy az elmédet új gondolatok riasztják, koncentrálj ismét a légzésre. Adhatsz hozzá egy lejátszási listát relaxációs zenével, természeti hangokkal, instrumentális zenével. Az elme megnyugtatására kombinálhatja a mindfulness-gyakorlatokat és az aromaterápiát levendula illóolajokkal.

  1. A mindfulness gyakorlása javíthatja az életminőséget és az immunrendszer ellenálló képességét

A Mindfulness rituálé energetizálása érdekében kombinálja a klasszikus meditációs gyakorlatokat a Mindfulness relaxációs masszázs programmal. Állítsa a masszázsfotel vízszintes helyzetbe (Zero gravity), állítsa be a kívánt intenzitási szintet a légpárnákon, és aktiválja a Mindfulness programot. A légpárnákat a test stratégiai pontjain helyezzük el, a vállaktól, karoktól, deréktól kezdve egészen a vádlikig, lábakig vagyis azokon a területeken, ahol a legtöbb fáradtság halmozódik fel.

A Mindfulness program által aktivált légpárnák átölelik az egész testet, erős nyomással hatnak az izmokra, feloldva a fizikai feszültséget a szellemi felfrissülés érdekében. Állítsa be az intenzitási szintet testének minden egyes területére, majd koncentráljon a légzésére és az érzésre, amit tapasztal, miközben a légpárnák megdolgoztatják a lábát, a hátát, a karjait és a vállát.  

Ha az elméje folyamatosan dolgozik és a feladatok megszervezésével, a problémák megoldásával, a negatív gondolatok miatt való aggódással van elfoglalva, akkor az érzelmi távolságtartás gyakorlása a masszázs és a Mindfulness meditációs technikák segítségével segíthet a jelenre összpontosítani.

ADX

Leave a Reply