Skip to main content

Mennyi időt ajánlott eltölteni a masszázsfoteleken

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Mennyi időt ajánlott eltölteni a masszázsfoteleken?

A masszázsfotelek előnyeinek hasznosítása érdekében fontos, hogy tiszteletben tartsunk bizonyos korlátokat a használatukra vonatkozóan. Olvasson tehát tovább, hogy megtudja, mennyi ideig kell használnia a professzionális masszázsfoteleket, hogy elkerülje az izmok elhasználódását vagy más kapcsolódó kellemetlenségeket. 

Tartalom: 

  1. Mennyi időt ajánlott eltölteni a masszázsfoteleken?- A váltakozó programok fontossága
  2. Masszázsfotelek – Milyen gyakran kell használni őket?

1 Mennyi időt ajánlott eltölteni a masszázsfoteleken?- A váltakozó programok fontossága

Mennyit kell használni a masszázsfoteleket? Először is, minden embernek egyéni határai vannak, a fizikai állapota, erőnléti szintje, izom mozgékonysága, életmódja, valamint sok más kritérium függvényében. Így egyesek elviselik azt az állandó nyomást, amelyet a görgők és a légpárnák gyakorolnak a testre. Ők ezért élvezhetik a professzionális masszázsfotelekben rendszeresen végzett hosszabb kezeléseket. Általánosságban elmondható, hogy a test saját hangulata a legjobb támpont arra, hogy mikor kell abbahagyni a masszázs programot, mikor kell gyengédebbre váltani, vagy éppen ellenkezőleg, mikor kell meghosszabbítani annak időtartamát vagy erősségét.

Használja a masszázsfoteleket naponta legfeljebb három alkalommal. Bár a Fujiiryoki masszázsfotelek rövid, 7 perces programokat is kínálnak a gyors felfrissüléshez, a legjobb, ha reggel, a laptopozás szünetekor, a háztartási tevékenységek közötti pihenéskor, vagy amikor csak egy kis energiára lenne szüksége. Egy 15-20 perces elektromos relaxációs masszázs azonban elegendő lehet az izomfeszültség feloldásához, a kellő energia megszerzéséhez és az általános nyugalom érzet eléréséhez.

Ez alapvető fontosságú azok számára, akik aktív életmódot élnek vagy rendszeresen sportolnak. A 15-20 perces lazító masszázs segít kiöblíteni a tejsavat az izmokból, oldja a merevséget, így lehetővé téve a vér áramlását az egész szövetekbe, és oxigénnel látva el azokat.

A professzionális relaxációs masszázsfotelek rendelkeznek akár 30 perces programokkal is. Ezek ideálisak azoknak, akik szeretnék javítani az alvási rutinjukat, hogy felkészítsék testüket és elméjüket az alvásra.A 30 perces masszázs kiegészítheti a wellness-rituálét, aromaterápiával, relaxációs zenével, meditációval vagy más hasonló, a testet és az elmét kényeztető alternatív terápiákkal együtt. 

Ajánlott a masszázsfotel mindennapos használata?

Igen, de kerülni kell ugyanazon területek vagy izomcsoportok állandó masszírozását. Ellenkező esetben izomsorvadást tapasztalhat, ami fájdalomhoz, helyi kellemetlenséghez és az érintett szövetek érzékenységéhez vezet. Jobb, ha a különböző testrészekre összpontosító masszázs programokat váltogatjuk. Például, ha ma a talp reflexológiai masszázst választotta, holnap aktiválhatja a légpárnás masszázst a vádli, a karok, a nyaki terület stb. számára. 

2.Masszázsfotelek – Milyen gyakran kell használni őket?

Az időpont, amit a relaxációs masszázsnak szentel, ugyanolyan fontos, mint annak időtartama. Fontos figyelembe venni az életmódot és hallgatni a test jelzéseit annak meghatározásához, hogy mikor a legideálisabb a masszázs élvezete. Például egy gyors 7 perces reggeli masszázs vagy egy fiatalító masszázs kiválóan ellazítja az izmokat és feltölt energiával a nap hátralévő részére.

Ha otthon dolgozik, vagy az íróasztalnál étkezik, akkor a nyújtási vagy nyaki és hátmasszázs programok is kiválóak lehetnek elég ahhoz, hogy a merev izmokat ellazítsa, miután hosszú ideig ült egy íróasztalnál.  

Ha alvászavarokkal küzd, nehezen alszik el, vagy a gyakori ébredések miatt nem tud pihenni, akkor a JP-3000 Night Healing, Mindfulness vagy Elite Therapy masszázsprogram és társai segíthetnek.

Most, hogy ismeri a professzionális masszázsfotelek használatának ajánlott határértékét, már csak annyit kell tennie, hogy a tanácsokat saját életmódjára alkalmazza, figyelembe véve teste ellenálló képességét.

ADX

Leave a Reply