Skip to main content

Masszázs sportolás után. Hogyan támogassa a testét edzés után

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Masszázs sportolás után. Hogyan támogassa a testét edzés után

A sport utáni táplálkozás és masszázs jobban befolyásolja az eredményeket és az egészséget, mint gondolná. Az él sportolók ismerik a legjobban a sport utáni masszázs szükségességét, a táplálkozás és a helyes szokások szerepét még az edzés befejezése és a test pihenése után is. Ha nemrég kezdett el sportolni, vagy szeretne teljesítményt elérni, akkor alakítson ki egészséges rutint az edzés utáni regenerálódásra. 

Tartalom: 

  1. A sport utáni regenerálódás kulcsfontosságú – Mikor és hogyan kell üzemanyagot fogyasztani az izmok regenerálódásához?
  2. Masszázs sportolás után – Aktív relaxációs technikák az izomláz leküzdésére
  1. A sport utáni regenerálódás kulcsfontosságú – Mikor és hogyan kell üzemanyagot fogyasztani az izmok regenerálódásához?

Mit egyél edzés után? Minden edzés után a szervezetnek fehérjére és szénhidrátra van szüksége az izomtömeg fenntartásához és növeléséhez. Az izzadással a szervezet jelentős mennyiségű fehérjét és szénhidrátot veszít. Ez utóbbiak segítik az izmok regenerálódását.

Egy gyors gabonapehely, tejtermékek vagy gyümölcsökből álló snack feltölti az, amelyeket az állóképességi sportok (úszás, futás stb.) során veszítünk. Az edzés végén néhány finom nassolási ötlettel visszanyerheted az erődet, feltöltheted a glikogén készleted és leküzdheted az izom fáradtságot.

  • A glikogénraktárak feltöltése táplálkozással

Ez lehet egy teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvics, egy tál gyümölcs és joghurt vagy egy gyümölcsös-tejes turmix. A sportban a rutin minden részlete számít.

  • Edzés utáni anyagcsere-ablak

Mennyi időt kell várni edzés után a következő étkezésig? Kijöttél az edzőteremből? Ne fogyaszd el azonnal azt az energiaszeletet, amire már egy órája gondolsz. Edzés után az izmaidnak szükségük van egy úgynevezett „anyagcsere-ablakra”. Fél órával az edzés után az izmok nagyon érzékenyek a tápanyagokra. Ekkor kezdheted el táplálni a tested fehérjében és szénhidrátban gazdag ételekkel.

A fehérjefogyasztás 30-45 perccel az edzés után elengedhetetlen a glikogén szintézishez. Az étkezés 1-2 órával való késleltetése körülbelül 50%-kal csökkenti a glikogén asszimilációs folyamatot. Egészítse ki étkezési tervét fehérjeporokkal és szeletekkel.

  1. Masszázs sportolás után – Aktív relaxációs technikák az izomláz leküzdésére

Hogyan támogad a tested intenzív edzések után?

Az edzés utáni fizikai regenerálódás ugyanolyan szükséges, mint a táplálkozás. A minőségi alvás, a relaxációs masszázs, a könnyű nyújtó gyakorlatok néhány javaslat a test fizikai aktivitás utáni helyreállítására.

  • Elektromos masszázsterápia

A sportolás utáni masszázs arra ösztönzi a vért, hogy oxigénnel lássa el az összes izmot, szervet és szövetet. A testtömeg stimulálása masszázzsal és melegítő fotellel ellazítja a testet, és csökkenti az izomláz kockázatát, amely általában 2-6 órával az edzés után jelentkezik. A Slow Stretch programmal felszerelt Japán masszázsfotelek lassú nyújtó masszázsfoglalkozást biztosítanak az izmok ellazulásához. Oldja a fáradtságot a test minden területén a VIP Course programmal, amely átvilágítja és ellazítja a merev izmokat. A görgős masszázsfotelek optimalizálják a teljes test mozgékonyságát. Emellett ellazítja a merev izmokat, valamint megelőzi és enyhíti az ízületi fájdalmakat.

  • 7-8 óra alvás a zsírégetésért

Az alvás létfontosságú az egész szervezet működéséhez. Alvás közben a szervezet növekedési hormonokat szabadít fel, amelyek növelik az izomtömeget és felgyorsítják a zsírégetést. A megszakítás nélküli éjszakai alvás segít helyreállítani a megerőltető fizikai erőfeszítés által károsodott szöveteket.

Ezért még nagyobb jelentőséget tulajdoníts a pihenési rutinodnak, ha aktív életmódba kezdtél. Ha nehezen alszol el, akár a felgyülemlett fáradtság, akár más okok miatt, akkor fordulj a Japán masszázsfotelek Night Healing masszázs programjához.

Paradox módon az aktív regenerálódás a legjobb megelőzés az izomláz ellen. Az aktív pihenés a pulzusszámot a nyugalmi pulzusszám felett tartja. A nyújtó gyakorlatok, a sport utáni masszázs, a kerékpározás vagy a könnyű kocogás mind-mind javallott. Ön melyik edzés utáni regenerációs megoldást részesíti előnyben?

ADX

Leave a Reply