Skip to main content

Masszázs: megoldás a zsírszövetben lévő zsír ellen

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Masszázs: megoldás a zsírszövetben lévő zsír ellen

A zsírszövet egyfajta kötőszövet, amelynek szerkezete zsírsejtekből áll. A bőr alatt, a szív, az idegszövetek és a vesék területén oszlik el. A zsírszövet a csontvelőben, a hasban, a lábakban és a fenékben is megtalálható.

Tartalom:

  1. A zsírszövet és fontossága a szervezet számára – Hogyan előzöd meg a felesleges zsírlerakódást?
  2. Csökkent zsírszövet – milyen kockázatokkal jár?
  1. A zsírszövet és fontossága a szervezet számára – Hogyan előzöd meg a felesleges zsírlerakódást?

A zsírszövet számos tényezőtől függ, az ember életmódjától a genetikai tényezőkig. Szerepe az anyagcserét, a vérnyomást vagy az inzulinrezisztenciát szabályozó hormonok előállítása. A felesleges zsírszövet számos betegséget vált ki, mint például az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség vagy a metabolikus szindróma. Másrészt a zsírszövetek alacsony mennyisége sebezhetővé teszi a szervezetet a sérülésekkel szemben, túlérzékenységet okoz a hideggel szemben, és csökkenti a szervezet krónikus betegségekkel vagy szezonális körülményekkel való megküzdési képességét.

Melyek azok a tényezők, amelyek növelik a zsírszövet mennyiségét? A magas kalóriatartalmú, alacsony tápanyagtartalmú ételek vezetik a listát. Tehát, amikor legközelebb összeállítja a vásárláshoz szükséges listát, hagyja ki a cukrot és zsírt tartalmazó élelmiszereket. A felesleges kalóriák zsír rétegekké alakulnak, amelyek a zsírszövetben halmozódnak fel.

Ehelyett felveheti a bevásárlólistára olyan barátságos ételeket, amelyek a zsír mennyiségét a normál paramétereken belül tartják. A lehetőségek közé tartozik a chili paprika, a zöld tea, a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonák, a sovány húsok, a hal, az olívaolaj, az avokádó és a dió.

A fizikai aktivitás hiánya hozzájárulhat a zsírlerakódások növekedéséhez. Ha nem kedvelsz egy bizonyos sportot, akkor sétálj könnyeden, sétálj, amennyit csak tudsz, vagy keress olyan hobbit, ami megmozgatja a véred. Lehet szó táncórákról, pilates órákról, aerobikról stb.

Az optimális eredmény elérése érdekében kombinálja a mérsékelt fizikai aktivitást napi 15 perces relaxációs ülésekkel professzionális Japán masszázsfotelekben. A gyengéd ütögetéssel és gyengéd gyúrással végzett masszázs eltávolítja az izommerevséget és a stresszt, lehetővé téve a vér zökkenőmentes áramlását és az oxigén szállítását a szövetekhez és sejtekhez. Emelje a relaxációt a következő szintre a mélyszöveti masszázzsal, egy mélymasszázs görgőkkel, amelyek mélyen behatolnak az izmokba 12,5 cm mélységig.

  1. Csökkent zsírszövet – milyen kockázatokkal jár?

Ahogy korábban említettük, a túl kevés zsírszövet egészségügyi problémákhoz és gyenge immunitáshoz vezethet. A barna zsírszövet stimulálásához ajánlatos alacsony hőmérsékletnek kitenni a testet. Néhány javaslat erre a hideg zuhany, a hideg évszakban tett séták stb.

Azáltal, hogy a testet alacsonyabb hőmérséklettel érintkezik, a zsírszövet aktiválódik, hogy hőt termeljen, és a testet optimális komfortban tartsa. Javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt ezeket a szokásokat elfogadja, különösen, ha szívbetegségben szenved.

A tanulmányok azt bizonyítják, hogy a zsírszövet aktivitása kiegyensúlyozatlan megfelelő alvási ütemterv hiányában. Ezért ajánlott körülbelül 7-8 órát aludni, mert ellenkező esetben a pihenés hiánya megzavarhatja az anyagcserét és az általános egészségi állapotot. Ha valamilyen oknál fogva nem tud annyit aludni, mint tervezte, próbáljon meg lazítani a szokásos lefekvés előtt.

Egy megterhelő nap után az irodában vagy edzés után felfrissülhet a professzionális masszázsfotelben. Az Night Healing programot kifejezetten arra tervezték, hogy a test teljes ellazulását nyújtsa finom nyújtások révén, amelyek enyhítik a merev izmokat. Ha az alvászavarok általánossá váltak, akkor kérje ki szakember véleményét a valódi ok azonosítása érdekében.

Hozzon létre egy tervet, amely egyesíti a korábbi javaslatokat, és kötelezze el magát, hogy következetesen ragaszkodik hozzá, hogy élvezze az eredményeket. Nem szükséges elhanyagolni az apró, ártatlan örömöket.

ADX

Leave a Reply