Skip to main content

Légy egészséges az ünnepekre

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Légy egészséges az ünnepekre! Az 5 legjobb megoldás az alakodhoz.

Hogyan lehetsz egészséges az ünnepek alatt? Ez az év legszebb időszaka, de az alakodnak is kihívás. A szabadnapok, amikor alig várod, hogy több alvással, mozimaratonokkal és édességekkel töltsd el magad, próbára teszik a tested. A többnapos lakoma látható következményeinek elkerülése érdekében tarts be egy olyan rutint, amivel  az ünnep alatt is aktív maradsz.

Tartalom:

  1. Egészségesen az ünnepekre – Hogyan tartsd tónusban a tested az ünnepi étkezések után is?
  2. Egészséges az ünnepekre – táplálkozással és pihenéssel
  1. Egészségesen az ünnepekre – Hogyan tartsd tónusban a tested az ünnepi étkezések után is?

Szóval hogyan maradhatsz aktív és formában az ünnepek alatt?

  • Végezzen rövid, de intenzív foglalkozásokat:

Mivel az ünnepek alatt felborul a rutin, későn fekszünk- későn kelünk, látogatások vagy családi  kirándulások is megjelennek a programunkban, ne felejtsd el, hogy a plusz kilók nagyon könnyen jönnek és nehezen mennek. Viselj kényelmes ruhát, és végezzen rövid, de intenzív edzéseket minden nap. Az első napon 15 perc is elég, később pedig növelhető az időtartam. Valószínűleg a kezdet nehezebb lesz, de miután elmúlnak az ünnepek, hálás leszel magadnak.

Az izomlázzal járó kellemetlenségek elkerülése érdekében ne felejts el lazítani. A masszázs és a minőségi alvás a legjobb terapeuták. Az edzés első napján legalább melegíts be a sportolás megkezdése előtt. Válaszd a nyújtó masszázs programot az egész testre, vagy a megmunkált területre összpontosítva. Miután vége az edzésnek, kényeztesse magát egy 30 perces relaxációs masszázzsal a Mindfulness programmal, ahol tucatnyi légpárna öleli át minden fáradt izmát.

  • Tervezze meg az idejét: 

Mindannyian tudjuk, hogy a jó dolgok gyorsan elmúlnak, és az ünnepi szezon sem kivétel e szabály alól. Készítsen tervet, és határozza meg az edzés napját és időpontját. Ez a stratégia nemcsak abban segít, hogy következetes maradjon, hanem fegyelmezett is, így élvezheti az ünnepekkel járó szórakozást.

  • Hangsúlyozza az ellenállási gyakorlatokat

Ha szeretné felgyorsítani a kalória égetés folyamatát a nehéz ünnepi étkezések után, akkor az ellenálló edzés a legértékesebb. Ezenkívül a robot masszázs programok segítenek a kalóriák égetésében és a test tónusossá tételében. Szintén ihletett ötlet a fitnesz alkalmazások, amelyek segítségével személyre szabott gyakorlatokat hozhat létre az Ön ízlése szerint.

  1. Egészséges az ünnepekre – táplálkozással és pihenéssel

Az ünnepek alatt (és azon túl) egészségesnek lenni nem csak a sportot jelenti. A szervezetnek tápláló táplálékra és minőségi alvásra van szüksége ahhoz, hogy belülről kifelé egészséges legyen.

  • Táplálkozz egészségesen

Minden bizonnyal sok kísértés van az ünnepi asztalon. Azonban, hogy ne bánja meg utólag, tegyen tápláló ételeket a tányérjába, hogy kiegészítse az edzés során tett erőfeszítéseket. Egy szervezet nem maradhat tónusban szigorúan kizárólag sporttal, egészséges táplálkozás hiányában. Az ünnepek alatti egészség megőrzése érdekében ne feledkezzünk meg a hidratálás fontosságáról sem. Igyon meg 1-2 pohár vizet, mielőtt a masszázs fotelbe ül.

Igyunk meg naponta 6-8 pohár vizet, sima vagy málna, citrom, uborkaszeletek, eper vagy más ilyen magas víztartalmú gyümölcs és zöldség hozzáadásával. Cserélje le a cukros falatokat vegyes dióval, mogyoróval, magvakkal stb. Nemcsak ízletesek, de energiát és tápanyagokat is biztosítanak az edzéshez.

  • Kezdje el csökkenteni a késői elalvás számát

Ha nem alszik eleget, az étvágya is megnő, különösen az édes ételek, az egészségtelen zsírok és a szénhidrátok iránti étvágya. Tehát a pihenést kezelje étrendje részeként, és kevésbé lazítási hóbortként. Alvás közben az izmok helyreállnak, ami azért fontos, hogy másnap is folytathassa az edzést és elkerülje az izomösszehúzódásokat.

Ha valamilyen oknál fogva nehezen tud elaludni, akkor a szokásos elalvás előtt szánjon fél órát a masszázsra a Night Healing programmal.

ADX

Leave a Reply