Skip to main content

Izomgörcsök. Tippek a kellemetlenségek enyhítésére

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Izomgörcsök. Tippek a kellemetlenségek enyhítésére

Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már életünk során legalább egyszer az izomgörcsök kellemetlenségeit. A közhiedelemmel ellentétben az izomgörcsök nem csak a sportolókhoz vagy a fizikailag aktív emberekhez kapcsolódnak. Az izomgörcsök akkor jelentkeznek, amikor az izmok hirtelen, kontrollálatlanul összehúzódnak, és nem tudnak azonnal ellazulni. A legérzékenyebb területek a vádli, a has, a kéz és a comb.

Hogyan ismerhető fel az izomgörcs? Mik az okok és a kockázati tényezők? Hogyan lehet megelőzni vagy enyhíteni a görcsöket?

A görcsös izomgörcsök és a görcsös izomhúzódások:

Tartalom: 

 1. Izomgörcsök, főbb okok és kockázati tényezők – Mikor kell orvoshoz fordulni?
 2. Az izomgörcsök maguktól elmúlnak – Masszázsprogramok és egyéb megoldások a fájdalom hosszú távú megelőzésére
 1. Izomgörcsök, főbb okok és kockázati tényezők – Mikor kell orvoshoz fordulni?

Az izomgörcsök éles, tartós fájdalomként és néhány másodpercig vagy percig tartó, elviselhető görcsök formájában egyaránt jelentkeznek. Az érintett izom megmerevedik, és ebben az esetben a legjobb orvosság a masszázs, amely enyhíti a feszültséget a sérülékeny területen.

Melyek az izomgörcsökhöz vezető leggyakoribb okok?

Az intenzív és tartós fizikai aktivitás, a kiszáradás, bizonyos betegségek, a gyógyszerek szedése vagy a magas hőmérsékleten történő megerőltetés a leggyakoribb példák.

Az izomgörcsök fokozatosan javulnak és beavatkozás nélkül teljesen megszűnnek. Előfordulhatnak azonban olyan helyzetek, amikor a tünetek orvosi vizsgálatot igényelnek:

 • Ön egyre gyakrabban tapasztal izomgörcsöket;
 • a fájdalom duzzanatot és fájdalomérzetet kísér a sérülékeny területen;
 • a fájdalom akut, és így megnehezíti a napi teendőket;
 • a görcsöknek nincs egyértelmű oka.

Melyek az izomgörcsök kockázati tényezői? 

 • Életkor

Az izomgörcsök az életkor előrehaladtával egyre gyakoribbá válnak. 

 • Orvosi állapotok

A cukorbetegségben, pajzsmirigy- vagy májproblémákban szenvedők gyakran tapasztalják ezt a kellemetlenséget. 

 • kiszáradás

A sportedzések végzése vagy az intenzív, magas hőmérsékleten történő megerőltetés felgyorsítja a szervezet kiszáradását, ezek olyan tényezők, amelyek izomgörcsöket alakítanak ki.

 1. Az izomgörcsök maguktól elmúlnak – Masszázsprogramok és egyéb megoldások a fájdalom hosszú távú megelőzésére

Az izomgörcsök általában maguktól elmúlnak, az Ön részéről történő beavatkozás nélkül. Ha az izomgörcsök az életkor vagy a fent említett betegségek miatt jelentkeznek, akkor elkezdhet egy olyan rutint, amelynek célja, hogy enyhítse vagy akár megelőzze őket a jövőben.

Az elektromos nyújtó masszázs segít az érintett izmok megnyújtásában, a feszültség megszüntetésében és a fájdalom csillapításában. A mesterséges intelligencián alapuló masszázsrendszer milliméteres pontossággal vezérli a mozdulatokat, és olyan gyengéd masszázst fejleszt ki, amely valós időben alkalmazkodik az izmok szerkezetéhez, és olyan érzést kelt, mintha a terapeuták keze végezné a masszázst. A Japán terápiás masszázsfotelek rövid, 7 perces programja gyors és biztonságos megoldás az izomgörcsök enyhítésére.

A mélyszöveti masszázs pontosan vezérli a görgőket, amelyek 12,5 cm mélységig hatolnak az izmok belsejébe. A VIP program fókuszált masszázst biztosít azokra a területekre, amelyek hajlamosak a merevségre, így a mindennapi rutinba is beilleszthető az izomgörcsök okozta kellemetlenségek enyhítésére.

Az Air Relaxation masszázsprogram serkenti a vérkeringést, amely folyamat az izmokat és a szöveteket oxigénnel látja el. Ennek eredményeképpen a merev területek mentesülnek az izom feszültségtől, és az általános állapot érezhetően javul. Mivel az izomgörcsök a hasi területen is előfordulhatnak, a melegítővel végzett masszázs különösen hasznos. Ezeket ki lehet tekerni és előre lehet helyezni, hogy felmelegítsék a fájdalmas hasi területet.

Az is szükséges lehet, hogy egy időre felfüggesszük a megerőltető fizikai tevékenységet. Az izomgörcsök a túlterhelés miatt is jelentkezhetnek, ezért egy kis szünet vagy a mérsékelt testmozgás vállalása segíthet visszanyerni a korábbi fizikai állapotot.

ADX

Leave a Reply