Skip to main content

Hogyan javítható a koncentrációs készségünk. Top 7 hasznos tanács

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Hogyan javítható a koncentrációs készségünk. Top 7 hasznos tanács

A koncentrációs képesség javítása olyan szükséges folyamat, amely befolyásolja az életminőséget. A koncentrációs képesség a különböző módon folyamatosan edzett agytól függ. Ide tartozhatnak a játékok, az olyan tevékenységek, mint az olvasás, a kreatív tevékenységek, a kertészkedés, az idegen nyelv tanulása és más, a figyelmet serkentő tevékenységek.

Tartalom:

  1. A koncentrációs képesség javítása – Melyek a legjobb figyelem serkentő tevékenységek?
  2. A koncentrációs képesség edzése az egészséges rutinok gyakorlásával
  1. A koncentrációs képesség javítása – Melyek a legjobb figyelem serkentő tevékenységek?

Gyakorold a gondolkodás más módjait agyad neurotikus tréningjeivel. Csinálj kis változtatásokat a megszokott rutinodban. Próbálj ki új utakat az irodától hazafelé, fedezz fel új szokásokat reggel, próbáld megváltoztatni az edzéstervet, és használd a bal kezedet, ha jobbkezes vagy, vagy fordítva, hogy frissítsd az agyadat a megszokott zónádon kívül.

A fizikai aktivitás serkenti az agy vérellátását, ami javítja az idegi kapcsolatokat. Tehát állítsd munkába a testedet. Állítsa be a professzionális japán masszázsszékek egész testre kiterjedő intenzív masszázs programját a relaxációra vagy egy adott területre, iratkozzon be úszásra, tegyen élénk sétákat, és bármi mást, ami felpörgeti a szívverését. 

A videojátékok jobban javíthatják a memóriádat, mint gondolnád. Tanulmányok szerint a videojátékok ösztönzik a stratégiai gondolkodást, a finommotorikus készségeket és a részletek memorizálását. A videojátékok tehát nem csak a gyerekeknek valók, és biztosan nem időpocsékolás, ha megtalálod a megfelelőt, amely szellemileg stimulál. 

Ha a videojátékok nem csábítanak, akkor ugyanilyen előnyökhöz juthatsz egy hangszer gyakorlásával. Ez lehet egy olyan hangszer, amelyen már régóta nem játszottál, vagy egy olyan hangszer, amelyről gyerekkorod óta álmodozol. Bármi is legyen a helyzeted, ha felfedezed egy hangszer rejtelmeit, javul a koncentrációd, a kéz koordináció, a memóriád és a stratégiai képességeid.

  1. A koncentrációs képesség edzése az egészséges rutinok gyakorlásával

Mondanom sem kell, hogy a koncentrációs képesség edzéséhez ügyelni kell az étrend minőségére. A leggyakrabban elfogyasztott élelmiszerek jelentik a különbséget a demencia és az optimális kapacitással működő agy között. Ezért a cukrot és a feldolgozott élelmiszereket cserélje le különféle gyümölcsökre és zöldségekre, amelyek a vitaminok és ásványi anyagok teljes listáját tartalmazzák. A vajat, a tejszínt és a hús zsírokat pedig mag-, olíva- és dióolajjal helyettesítse.

Önkénteskedjen, ápoljon kapcsolatokat közeli emberekkel, szocializálódjon, amikor csak lehetősége van rá. Tanulmányok szerint a társas kapcsolatok támogatják a figyelmet, a memóriát és megszüntetik a stresszt. Tehát ne meneküljön a társas tevékenységek elől!

Ne hanyagolja el a pihenést! Az alvászavarok, az álmatlanság vagy az álmatlan éjszakák növelik a kortizol szintet és csökkentik a szerotonin szintet. A kaotikus alvási rutin szabotálja a koncentrációt, rontja a memóriát, csökkenti a stressztűrést és elősegíti a demenciát. Ha nehezen alszik el, az egyik ok lehet a nap folyamán felgyülemlett fizikai vagy szellemi fáradtság.

Tapasztalja meg az ellazulást egy 7 perces masszázs programmal, vagy adjon magának egy 30 perces gyengéd masszázst könnyű nyújtással a speciális Night Healing programnak köszönhetően. Kombinálja a terápiás masszázst meditációval, jógával, aromaterápiával, vagy akár a természet hangjait játszó lejátszási listát hallgatva. Bármelyik alternatív technikát is választja, mindegyik segít megnyugtatni a gondolatait, kiegyensúlyozni az érzelmeit és javítani a koncentrációját.

Ahogy öregszünk, természetes, hogy elveszítjük a koncentrációt, és elfelejtjük azokat a dolgokat, amelyekre korábban könnyedén emlékeztünk. A koncentráció javítása folyamatos folyamat, és a fenti tippek segíthetnek megőrizni az agyad egészségét egészen idős korodig.

ADX

Leave a Reply