Skip to main content

Hátmasszázs az erector spinae (gerinc egyenesítő izomcsoportja) izmainak ellazítására

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Hátmasszázs az erector spinae (gerinc egyenesítő izomcsoportja) izmainak ellazítására

Hogyan segít a hátmasszázs megakadályozni az izomfájdalmat? Az erector spinae izmok a gerinc két oldalán helyezkednek el. Ezek az izmok inakból és a nyaki, a mellkasi és az ágyéki régió izomzatának összetett csoportjából állnak. Mindezeket speciális kötőszövet borítja. Az erector spinae izmok szerepe a gerinc és a nyak meghosszabbítása, hogy a test függőlegesen maradjon. Az erector spinae izmok lehetővé teszik a nyak bal-jobb mozgását, és a gerinc előrehaladását.

Tartalom:

 1. Hátmasszázs – A fő okok, amelyek kiváltják az erector spinae izmainak összehúzódását
 2. Gerinc felállító izmok – Megoldások az izomkomfort megelőzésére és enyhítésére
 1. Hátmasszázs – A fő okok, amelyek kiváltják az erector spinae izmainak összehúzódását

Számos olyan tényező van, amely megterheli az erector spinae izmokat, fájdalmat és kényelmetlenséget váltva ki.

E tünetek leggyakoribb okai a következők:

 • fizikai túlerőltetés intenzív edzés vagy súlyemelés gyakorlásával. Ezek a szokások megterhelik a gerinc ideg gyökereit, helyi merevséget okozva ezen a területen;
 • gerincvelő sérülések;
 • ízületi és ínszalag-húzódások;
 • porckorongsérv;
 • ágyéki diszkopátia.

Hogyan nyilvánulnak meg az erector spinae izmok rendellenességei?

 • hátfájás;
 • izomfeszülés a súlyemelés vagy egy nehéz táska vállán való cipelése miatt;
 • izomgörcsök vagy összehúzódások sportedzés vagy előzetes bemelegítés nélküli fizikai megterhelés miatt;
 • hosszan tartó rossz testtartás. Ez különösen azoknak az embereknek szól, akik hozzászoktak ahhoz, hogy hosszú órákat dolgozzanak az irodában, vagy akik hajlítva tartják a nyakukat, vagy kinyújtják a laptopjukat vagy telefonjukat.
 1. Gerinc felállító izmok – Megoldások az izomkomfort megelőzésére és enyhítésére

Az izomösszehúzódások javítása érdekében ajánlott az alvási rutin betartása, pihenés és a hát masszírozása. A leginkább ajánlott masszázsfotelek kínálata nyújt nyújtó programokat kínál az érintett izmok nyújtására a merevség megszüntetésére és a vér bejutásának megkönnyítésére. A túl sok ülés miatt az izmok megmerevednek. Emiatt a testtartás megváltozhat, ami komplikációkhoz vezethet, amelyek költséges beavatkozást igényelhetnek. A nyújtással járó hátmasszázs az egész testre és szegmentáltan, a fájdalmas területeken is aktiválható. Az optimális eredmény érdekében kombinálja a hátmasszázst könnyű nyújtó gyakorlatokkal, különösen az edzések megkezdése előtt.

A merev hátizmok véráramlásának fokozására választhatja a 12,5 cm mélységig behatoló mélyszöveti masszázst. A masszázsgörgők hátfelületén végzett gyengéd gyúró és ütögető mozgása kiküszöböli a hosszan tartó, rossz pozícióban ülő íróasztalnál ülő kényelmetlenséget. Ezenkívül a mélyszöveti masszázs oldja a túl nehéz táskák hordozása által okozott feszültséget.

Foglaljon 30 percet a VIP masszázs programra, amely a zsibbadásra hajlamos, érzékeny területekre összpontosít. A masszázsfotelek funkcióit váltogathatja a szalonszerű kikapcsolódás érdekében. Próbálja ki a Mindfulness programot légpárnákkal, és állítsa be a kívánt intenzitási szintet a feszültség teljes feloldásához a test legfontosabb pontjain.

A dagasztó masszázs a mesterséges intelligencia rendszernek köszönhetően igazodik, amely stabil intenzitást fejt ki a hát merev pontjain. Nemcsak a görgők intenzitása, hanem mozgásuk sebessége is beállítható, így a görgők akupresszúrás mozdulatokat végeznek az érintett izom felületén.

Ne hagyja figyelmen kívül a szünetek fontosságát, bármilyen mozgalmas is a nap

Az íróasztalnál ülve minden 50. percben érdemes aktív szünetet tartani, és a nyaki területet és a hátat ellazítani rövid, egyenként legalább 7 perces masszázsokkal.

Ha a fájdalmak továbbra is fennállnak vagy elviselhetetlenek, és a hátmasszázs nem hoz eredményt, akkor szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz kell fordulni. Az alternatív terápiáknak adjuváns szerepük van. Ezek kiegészíthetik az orvosi kezeléseket, vagy külön is kezelhetők, a szakorvos véleményétől függően.

ADX

Leave a Reply