Skip to main content

Hátfájás az irodában

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Hátfájás az irodában. 3 izomlazító tipp

Az irodai hátfájás gyakori kellemetlenség azoknak, akik akár otthonról, akár fizikailag a munkahelyükön dolgoznak. Az a szokás, hogy körülbelül 8 órát ülünk egy széken, felgyorsítja bizonyos kellemetlenségek kialakulását, tartós hatásokkal. Kövesse ezt a három tippet, hogy megszüntesse a hátfájást, amelyet az irodai székben való hosszan tartó ülés okoz.

Tartalom:

  1. Hátfájás az irodában – Mennyire fontosak az aktív szünetek?
  2. Hátfájás az irodában – Alkosson aktív rutint szabadidejében
  1. Hátfájás az irodában – Mennyire fontosak az aktív szünetek?

Egyes statisztikák szerint 9 emberből 8 tapasztal hátfájást az irodában. Kiemelkedő ok közöttük az a szokás, hogy csak ebédnél vagy csak privát telefonbeszélgetés közben tartanak szünetet. Az irodai hátfájás még súlyosabbá válik, ha az ember a mozgást a lehető legkisebbre csökkenti azáltal, hogy a laptop előtt ebédel, vagy a székből intézi a telefonügyeket.

Aztán nem csoda, ha a program végén megjelenik a merev hát és nyak érzése. Hosszú távon azonban az irodai hátfájás lesz az utolsó probléma. Az ülőmunka az egész szervezetre hatással van, kezdve a szív- és érrendszeri megbetegedések kedvéért, a felesleges kilók felhalmozódásától és a koleszterin- vagy vércukorszint emelésétől.

  • 5 perc nyújtó masszázs

Az izmok 55 percenkénti stimulálása elengedhetetlen ahhoz, hogy az irodai hátfájás emlékké váljon. Ehhez szükséges az izmok és ízületek folyamatos mozgással történő aktiválása.

Ha az idő vagy az időbeosztás nem engedi, hogy sétáljon, akkor minden munkaórában szánjon rá 5 percet, és végezzen nyújtó gyakorlatokat. Választhatja a professzionális masszázsfotelek nyújtómasszázsát is, mellyel ellazíthatja merev területeit vagy egész testét. A nyújtó gyakorlatokkal kombinált masszázs egy egyszerű, de hatékony formula, mellyel ellazítja a merevséget, megszünteti a merev hát érzetét, küzd az izom- vagy ízületi sorvadás ellen. Ráadásul megmozgatja a vérét, energiával tölti fel a nap hátralévő részét, és javítja általános hangulatát.

  •   Foglaljon szabadidőt ebédre

Bár legtöbbünk normális dolognak tartja a laptop előtt nassolni valót, a valóságban ez az ártatlannak tűnő szokás felgyorsítja a hátfájást az irodában. Lehet, hogy egyesek számára a munkaasztalnál eltöltött ebéd azt az illúziót kelti, hogy időt takarítanak meg, és evés közben sikerül a feladataikat is elvégezni. Ezt az elképzelést cáfolja néhány kutatás, amely arra a következtetésre jutott, hogy a termelékenység magasabb volt azon alkalmazottak körében, akik tiszteletben tartották a szüneteket, megváltoztatták a környezetet, és a feladatoktól távol szolgálták fel az ebédet.

Ebéd után ajánlott egy rövid sétát tenni a problémamentes emésztés érdekében. Ha ez nem mindig lehetséges, akkor a 7-15 perc relaxációs masszázsfotelben egyformán jótékony megoldás a test és a lélek számára.

  1. Hátfájás az irodában – Alkosson aktív rutint szabadidejében

Az irodai hátfájást nem csak a munkaidőben kialakult rutin okozza, hanem az is, amit szabadidejében csinál. A munkaidőn kívüli tevékenységek jobban befolyásolják a szervezet egészségét, mint gondolná. A mozgásnak rutinná kell válnia. Ha egy adott sport nem vonzza, akkor keressen olyan tevékenységet, amelyet élvez, és amely feltölti az energiáit. Így mindig formában marad, ugyanakkor mindig kipihent és motiváltabb lesz a munkában.

Tapasztalja meg a nordic vagy skandináv gyaloglást. Nem kell más, mint kényelmes felszerelés, két túrabot és esetleg kellemes társaság. A nordic walking bárhol gyakorolható, akár túrázásként a hegyekben, akár egyszerű sétaként a parkban vagy akár a tengerparton. Ne felejtsd el a túrabotokat. Ezek azért fontosak, mert biztosítják a kiegyensúlyozott testtartást. Ezáltal kihasználod a jó időt, sportolsz a természetben, szocializálódsz, serkenti a nyirokkeringést, aktiválod a szervezetben a vért és ellazítod az ülőalkalmatosság által érintett területeket.

A munkarend befejezése után tánctanfolyam, pilates, aerobik, zumba vagy bármilyen más könnyed tevékenység segítségével lazíthat, amely elszakítja a mindennapi stressztől és megszünteti a hátfájást a 8 órás irodai ülés után.

ADX

Leave a Reply