Skip to main content

Gyakori alvási pozíciók: kockázatok és relaxációs masszázsok

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Gyakori alvási pozíciók: kockázatok és relaxációs masszázsok

Bár úgy tűnhet, hogy ez egy könnyen figyelmen kívül hagyható, az egészségre semmilyen hatással nem bíró kérdés, a valóságban a kedvenc alvási pozíciója számos előnnyel és hátrányos, hosszú távú hatással jár. Melyek a legegészségesebb alvási pozíciók?Az alvás létfontosságú az immunitás szempontjából, de fontos, hogy a pihenés ne csak mennyiségi, hanem minőségi is legyen. Ez magában foglalja a megfelelő hőmérséklet beállítását a hálószobában, az elalvás előtti eszközök használatáról való lemondást, egy pihentető masszázst stb.

Tartalom:

  1. Helyes alvási pozíciók nyak- és hátfájás esetén
  2. Egészséges alvási pozíciók váll- és csípőfájdalom esetén – Melyek a legjobb masszázsprogramok?
  1. Helyes alvási pozíciók nyak- és hátfájás esetén

Túl kevesen vannak tisztában azzal is, hogy az alvási pozíciók azt is befolyásolják, hogy milyen hangulatban ébredünk reggel. A háton alvóknak jó egészségi állapotban kell lenniük, hogy elkerüljék a további problémákat. Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor érdemes egy párnát tenni a térdeid alá, hogy a nyomás egyenletesen oszoljon el a testedben.

Azok az emberek alszanak kényelmesen így, akik nyakfájástól, isiász fájástól, vállfájástól és csípőfájástól szenvednek. Ezekre ajánlott az isiász masszázs, az ágyéki masszázs, a nyaki masszázs és a forrólevegős csípő masszázs. A Japán masszázsfotel kifejezetten ezekre a területekre összpontosító masszázs programokat biztosítanak, amelyek enyhítik a fájdalmat és lehetővé teszik a test megfelelő pihenését.  

  • Milyen hátrányai vannak a háton alvásnak?

Bár a háton alvás számos előnnyel jár, nem szabad figyelmen kívül hagyni a kevésbé kellemes egészségügyi szempontokat sem. Ez a pozíció például kedvez a horkolásnak a légzési problémákkal küzdő embereknél. A horkolás gyakori felébredést, fogcsikorgatást stb. eredményez. A helyes háton alvási pozíció megközelítése érdekében szokja meg, hogy bal kezét a köldöke fölé, a másikat pedig a szívére helyezi.

  1. Egészséges alvási pozíciók váll- és csípőfájdalom esetén – Melyek a legjobb masszázsprogramok?

A bal oldali alvás ideális azoknak, akik légzéskimaradásban szenvednek, vagy fájdalmat éreznek a jobb csípőjükben vagy vállukban. Másrészt a bal oldalon alvás miatt a tüdő nyomja a szívet, és ez hát-, váll- és csípő fájdalmakat okoz. Következésképpen, ha reggel ezeken a területeken jelentkező kellemetlenségekkel ébred, egy rövid, legalább 7 perces masszázs program segítségével gyorsan helyreállhat, hogy a fájdalom ne zavarja a munkavégzést.

A bal vállban vagy csípőben jelentkező helyi fájdalmak esetén segít a jobb oldalon való alvás. A jobb oldalon alvás szokása azonban csökkenti a tüdő térfogatát, ami lassíthatja a vér oxigénszállítását.

A hason alvás szokása hasznos azoknak, akik izom- és csontfájdalomtól szenvednek. Mint kapcsolódó hátrányok, ez az alvási pozíció nyaki, váll- és karfájást vált ki. A legjobb, ha elkerüljük, hogy a párnával a fejünk alatt aludjunk, különösen, ha reggel ilyen fájdalommal ébredünk. A kellemetlenségek enyhítésére szánjon 15 percet a japán masszázsfotelben, és aktiválja a nyaki masszázs, a váll és a kar légpárnás masszázs programot, hogy jó formában kezdje a napot.

A stabil pihenés érdekében fontolja meg az állapotának és alvási helyzetének megfelelő matrac és párna használatát. Emellett készítse fel testét az alvásra az Éjszakai gyógyító szelíd nyújtó masszázs programmal, és másnap szánjon 7-15 percet az alvási területének személyre szabott masszázsra.

ADX

Leave a Reply