Skip to main content

Edzés intolerancia – Tünetek és javasolt masszázsok

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Edzés intolerancia – Tünetek és javasolt masszázsok

A fizikai erőfeszítésekkel szembeni intolerancia a modern ember egyik leggyakoribb problémája, mint például a mozgásszegény életmód. Az összehasonlítás egyáltalán nem véletlen, főleg, hogy a mozgásszegény életmód is a testi intoleranciához, valamint számos egyéb súlyos betegséghez vezető okok közé tartozik. Melyek azok a tényezők, amelyek gyengítik a tartós fizikai erőfeszítéssel szembeni ellenállást? Melyek azok a megoldások, amelyek hozzájárulhatnak az állóképesség fejlesztéséhez?

Tartalom:

  1. Edzés intolerancia – Honnan ismerheted fel?
  2. Gyakorlati fáradtság – Hogyan lehet kezelni?
  1. Edzés intolerancia – Honnan ismerheted fel?

A fizikai erőfeszítéssel szembeni intoleranciát bizonyos betegségek is okozhatják, például szívbetegség, asztma vagy hörghurut. Ezért a szövődmények megelőzése érdekében elengedhetetlen a szakemberrel való folyamatos kommunikáció. Hogyan nyilvánul meg a mozgás intolerancia? Miért érzi magát gyakran fáradtnak néhány gyakorlat után? A legtöbb ember fokozott fáradtság érzéséről számol be terhelés közben. Ezt szívdobogásérzés, légzési nehézség vagy ájulásérzés kísérheti.

A fizikai erőfeszítéssel szembeni korlátozott ellenállást éppen az aktivitás hiánya generálja, ami a fizikai állapot gyengüléséhez vezet. Másrészt a hiperaktivitás túlterhelheti a szervezetet, ami egy ponton feladja a helyét. Tehát a fáradtság, a szívdobogás vagy a megmagyarázhatatlannak tűnő szédülés azzal magyarázható, hogy a szervezetnek szüksége van egy kis szünetre. Ha arra kényszeríted magad, hogy egyensúlyban tartsd az életterveket, túlórázol, összeomlik a diétákat, vagy túlzásba viszed az edzőterembe járást, az eredmény az ellenkezője lehet annak, amit reméltél. Tehát a kiegyensúlyozottság és a túlzások elkerülése az a megoldás, amellyel megőrizheti a szervezet erőfeszítéssel szembeni ellenálló képességét.

  1. Gyakorlati fáradtság – Hogyan lehet kezelni?

Ha nem szeretsz különösebben semmilyen sportot, akkor könnyű aerob gyakorlatokkal tartsd meg egyensúlyodat. Szoktassuk le a közlekedési eszközöket gyaloglásra, a liftet lépcsőzésre cserélni, amikor csak van rá lehetőség.

Az aerob gyakorlatokat kombinálhatja pilatesszel, jógával vagy szabadtéri sétával. A fizikai megterheléssel szembeni tolerancia javítása érdekében napi rutinjába beépítheti az elektromos masszázst. A masszázshoz és relaxációhoz használható felső foteleket úgy alakították ki, hogy még az ülő vagy az irodában sok időt töltők fizikai állapotát is támogassák. A test mozgékonyságának és hajlékonyságának javítására leginkább ajánlott masszázsprogramok: mélyszöveti masszázs, masszázs gyúrással és könnyű ütögetéssel, masszázs nyújtással az egész testre.

A relaxációs masszázs nem helyettesíti az egészséges sportolási rutin előnyeit, de segít felélénkíteni, ellazítani az izmokat, megelőzni az izom- és ízületi merevséget. Emellett a professzionális masszázsfotelek folyamatos használata edzés után eltávolítja az izmokból a tejsavat, megelőzve az izomláz kialakulását, a szövetek kopását vagy a keringési dugulását. Ezenkívül a fizikai erőfeszítés során fellépő fáradtságot a helytelen táplálkozás okozza.

Biztosítsa szervezetét megfelelő tápanyaggal rostokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjékkel. A masszázs és a mérsékelt testmozgás arra ösztönzi a szervezetet, hogy felszívja ezeket a tápanyagokat azáltal, hogy felgyorsítja a véráramlást, amely ezeket az elemeket a szervezetbe szállítja.

Az érzelmi egészség létfontosságú a rugalmas testhez. Gondoskodjon arról, hogy 7-8 órát aludjon egy éjszaka, különösen akkor, ha mozgalmas napja van. Ha gyakori felébredéssel vagy elalvási nehézségekkel szembesül, használhatja a Japán masszázsfotelek Night Healing vagy Mindfulness programját, hogy lefekvés előtt lazítson. Élvezze az egész testre kiterjedő nyújtó masszázs programot vagy a fájdalmas területekre összpontosító nyújtómasszázst.

A fizikai megerőltetés okozta fáradtság olyan problémákat rejthet, amelyekről nem is sejtette, hogy vannak. Ha a korábbi tippek egyike sem segít visszanyerni a jó közérzetet, akkor célszerű szakember véleményét kikérni.

ADX

Leave a Reply