Skip to main content

Az izmok mozgékonyságának növelése robot masszázzsal

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Az izmok mozgékonyságának növelése robot masszázzsal

A mozgékonyság és a rugalmasság két olyan elem, amely befolyásolja a sportteljesítményt. Minél inkább előrehalad az izommozgás és rugalmasság növekedése, annál kisebb a rándulás kockázata és az esetleges sérülések utáni felépülési idő.

Tartalom:

  1. Az izmok mozgékonyságának növelése létfontosságú a sérülések megelőzésében és gyógyulásában
  2. A test mozgékonyságának és hajlékonyságának fejlesztése – Melyek a leginkább ajánlott masszázsprogramok?
  1. Az izmok mozgékonyságának növelése létfontosságú a sérülések megelőzésében és gyógyulásában

A mobilitás magába foglalja az ízületek azon képességét, hogy megbirkózzanak a mozgások széles skálájával. Ezzel szemben a rugalmasság az izmok hajlítási vagy hajlítási képességére utal. Mindkét szempont elengedhetetlen ahhoz, hogy egy sportoló el tudja érni az elvárt eredményeket. Ezért javasolt a rendszeres gyakorlatok elvégzése a test mozgékonyságának és rugalmasságának támogatására.

Az izommozgást növelő gyakorlatok segítenek aktiválni a kevésbé igénybe vett izmokat, ami csökkenti az atrófia kockázatát. Az izom mozgékonyság növelését elősegítő edzés ugyanakkor eltávolítja a szövetekben felgyülemlett stresszt, felmelegíti az izmokat, felkészítve őket a kiterjedt edzésre, javítja a motoros kontrollt és növeli a szervezet balesetek utáni gyorsabb felépülési képességét.

A mobilitást és rugalmasságot támogató gyakorlatok életmódtól függetlenül is fontosak. Ha e két vonatkozásban problémák merülnek fel, akkor testi egyensúlyhiányok lépnek fel, amelyek túlterhelnek más területeket, hogy kompenzálják a hiányosságokat.

Idővel ezeknek a területeknek az ellenállása jelentősen gyengül, és egyre inkább ki vannak téve a rándulások, elmozdulások, húzódások, szakadások és egyéb, hosszú gyógyulási időt igénylő sérülések kockázatának. Például a legsérülékenyebb területek a vállak, a térd, a hát és a csípő.

  1. A test mozgékonyságának és hajlékonyságának fejlesztése – Melyek a leginkább ajánlott masszázsprogramok?

A test mozgékonyságának és rugalmasságának fejlesztése érdekében a fizikai gyakorlatokat kombinálhatja a masszázzsal, amely az egyes kulcspontokra összpontosít. A Japán masszázs fotelek speciális masszázs programokkal vannak felszerelve a nyaki területre, a vállakra, a hátra, a csípőre, a combra, a vádlira, sőt a talpra is.

A nyújtó masszázs a legjobb az izommozgékonyság és a mozgástartomány növelésére. A merev izmok befolyásolják a testtartást. Ebben az esetben a nyújtó masszázs lehet az egyik leghasznosabb megoldás az izommozgás növelésére. Kipróbálhatod a Japán masszázsfotelek nyújtó programjait. Ezek a teljes testmasszázstól vagy a lábtól a vállig terjedő területeken végzett masszázsokig terjednek.

A masszázsok megfeszítik a merev izmokat, feloldják a vérkeringést ezeken a területeken, ellazítják a testet, és erőfeszítés nélkül megfelelő pozícióba hozzák a testtartást. Ugyanilyen fontos megjegyezni azt a tényt, hogy a véráramlás optimalizálása a masszázs nyújtás révén lehetővé teszi az oxigén és a tápanyagok behatolását minden izomba. Ez megakadályozza a sportolás utáni izomlázat, és felgyorsítja a gyógyulást ízületi vagy izomsérülések után.

A nyújtás elősegíti a szív egészségét, oldja a stresszt az elméből és biztosítja az optimális általános tónust. Fizikai terhelés előtt vagy a nap végén 15-20 perces nyújtómasszázs elegendő az izmok, ízületek megnyugtatására és a lélek felkészítésére a pihentető alvásra.

Ezen túlmenően a nyújtómasszázs részt vesz az izommozgás fokozásában finom nyújtásokkal, minden testrészre vagy az egész test szintjére összpontosítva. A nyújtás és a Deep Tissue masszázs kombinálása guggolásokkal, lábujjak emelésével, pörgetéssel, kitöréssel vagy bokajátékkal felgyorsítja a mobilitás fejlődését.

Ezenkívül a programok az enyhe intenzitástól a relaxációhoz az Extreme vagy Deepig változnak. Például a Deep Tissue masszázs 12,5 cm-ig biztosítja a görgők behatolását az izmok mélységébe, a felgyülemlett feszültség megszüntetése, a véráramlás feloldása és az erőkifejtéshez szükséges területek oxigénellátása érdekében.

A masszázsfotel-programok helyettesítik a testmozgás előnyeit, de segítenek a kevésbé aktív embereknek megelőzni a mozgásszegénység okozta sorvadást és kényelmetlenséget.

ADX

Leave a Reply