Skip to main content

Az immunitás gyors növelése a hideg évszakban

By május 13, 2024Masszázsfotelek

Az immunitás gyors növelése a hideg évszakban. A legjobb 6 szokás

A hőmérséklet változásai, a rövidebb nappalok és a borongós időjárás olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják immunrendszerünk növekedését és hangulatunkat, ami gyenge teljesítményhez, hosszan tartó fáradtsághoz és a napi feladatok elhalasztásához vezethet. Ezek a hangulatok teljesen normálisak, de ha túl sokáig fennállnak, fennáll annak a veszélye, hogy szorongásos epizódokat, depressziót és munkahelyi problémákat tapasztal. A hideg évszak kellemes lehet, ha tudja, hogyan kell kezelni az év ezen időszakára jellemző változásokat. A magas hang titka a legszomorúbb napokon is a napi rutinban rejlik. Javítsa szokásait, vezessen be néhány egészséges szokást, és nézze meg az eredményeket.

Tartalom:

  1. Az immunitás erősítése a hideg évszakban – diétás tanácsok
  2. Immunitás a hideg évszakban és sport – Hogyan maradsz aktív, ha kint hideg van?
  1. Az immunitás erősítése a hideg évszakban – diétás tanácsok

Köztudott, hogy amikor sok időt töltünk otthon, a szokásosnál gyakrabban nassolunk. Akár filmet nézünk, akár telefonálunk, egy kiadós harapnivalót mindig szívesen látunk. De nem a testnek. Még akkor is, ha a felhős idő miatt jobban bent marad, válasszon kiegyensúlyozott savanyú étrendet, hogy erősítse immunitását. Itt az ideje, hogy többet főzzön otthon, nyers vagy párolt szezonális zöldségekkel. Filmes estéken készítsen tápláló falatokat saját maga, kezdve a sült zöldségrudakkal, amelyekhez joghurt, hummus, guacamole és hasonlók párosulnak.

Ne felejtsd el, hogy az érzéseidet az is befolyásolja, hogy mit eszel, ezért ügyelj a táplálkozásodra.

Ezenkívül az immunitás növelése és a súlygyarapodás megakadályozása érdekében ebben az időszakban figyeljen az étkezési szokásokra, ne csak az ételek minőségére. Ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy kerülje a tévé előtt, az íróasztalnál, a laptop előtt, vagy ami még rosszabb, állva étkezni. Minden étkezésre szánjunk időt, lassan rágjunk, hogy az agynak legyen ideje fogadni a jóllakottság jeleit.

Csökkentse az édesség gyakoriságát. Senki sem mondja, hogy a csokoládét teljesen helyettesítsd gyümölccsel, de ügyelj a cukorfogyasztás mennyiségére és gyakoriságára. Lehetőség szerint válasszon házi édességeket, ahol szabályozhatja a cukorbevitelt, vagy akár helyettesítheti is banánnal vagy szezonális gyümölcsökkel.

Az immunitás erősítéséhez és az éhség megfékezéséhez válasszon teljes kiőrlésű ételeket. A teljes kiőrlésű pékáruk tápanyagokkal látják el a szervezetet, csökkentik a nassolni való vágyat az étkezések között, és javítják a koleszterinszintet.

  1. Immunitás a hideg évszakban és sport – Hogyan maradj aktív, ha kint hideg van?

Gyakoroljon akár otthon is. A borongós idő és a hosszan tartó benti tartózkodás súlyosan befolyásolhatja a hangulatot. a fizikai aktivitás révén elősegíti az agy dopamin felszabadulását. Naponta legalább 20-30 percet szánjon a mozgásra. Akár egy könnyed aerobik rutinját követi, akár egy pihentető Japán masszázzsal kezdi a napot, teljes test nyújtással, vagy inkább a pilateszt vagy a jógát részesíti előnyben, teste meghálálja az utat. Kombinálja ezeket a tevékenységeket, és amikor az időjárás barátságosabbá válik, kihasználhatja a lehetőséget, hogy sétáljon a természetben vagy kiránduljon.

Igyál vizet, mielőtt szomjas vagy. A szomjúságérzet azt mutatja, hogy a szervezet már kiszáradt, ezért tartson a közelben egy üveg vizet, és igya meg, amikor szünetet tart a tanulásban, olvasásban, munkában stb. Ha nem tetszik az íze, tegyen bele néhány szelet citromot, epret, narancsot, valamint friss mentaleveleket. Így csökken a káros üdítőitalok iránti vágy is.

Az, hogy másnap hogyan érzi magát, a lefekvés előtti szokásoktól is függ. Ha hajlamos vagy 6 óra után enni, akkor a zökkenőmentes emésztés érdekében legkésőbb 8 óráig vacsorázz. Válasszon olyan ételeket és italokat, amelyek melatonint, kalciumot vagy triptofánt tartalmaznak, mivel ezek megakadályozhatják az éjszakai felébredést.

Hogyan vigyázol a lélek-test egyensúlyra a hideg évszakban?

ADX

Leave a Reply