Skip to main content

Achilles-íngyulladás. A 4 legjobb tipp a gyulladás megelőzésére

By május 14, 2024Masszázsfotelek

Achilles-íngyulladás. A 4 legjobb tipp a gyulladás megelőzésére

Mi az Achilles-íngyulladás? Egyszerűen fogalmazva, ez a sarok feletti kényelmetlenség érzése, amelyet intenzív és folyamatos erőfeszítés okoz. Általában ez a fájdalom gyakori a középkorú férfi futók körében. Hogyan nyilvánul meg az Achilles-íngyulladás? Hogyan előzhető meg, és mikor szükséges orvoshoz fordulni?

Tartalom:

  1. Achilles-íngyulladás – Melyek a fő tünetek?
  2. Az Achilles-íngyulladás megelőzhető – Mikor érdemes időpontot egyeztetni az orvossal?
  1. Achilles-íngyulladás – Melyek a fő tünetek?

Az inak rugalmas és rostos, kollagénből álló szövetek, amelyek az izmokat a csontokhoz kötik. Az inak olyan rugalmas szerkezetek, amelyek ellenállnak a nagy nyomásnak, például ugrásnak és futásnak, de a túlterhelés következtében fokozatosan elromolhatnak. Az Achilles-íngyulladás kis szakadások eredménye, amelyek ha nem öngyógyulnak, akkor íngyulladásnak nevezett gyulladások alakulnak ki. A sarok felett elhelyezkedő gyulladások, ahol az Achilles-ín található, az intenzív edzés és az előrehaladottság faktora miatt alakulnak ki.

Mik az Achilles-íngyulladás tünetei? A gyulladás egyénenként eltérően nyilvánul meg. Egyes esetekben a nap első felében jelen van, és a test mozgásával javul. Más esetekben ízületi fájdalom jelentkezik a futás közben vagy utána. Gyors futás vagy meredek lejtők mászása, hegyi túrázás fokozhatja a fájdalmat.

Az Achilles-íngyulladás tünetei azt jelzik, hogy ideje egy kis szünetet tartani, és a sarok ízületeket megterhelő sportot más típusú tevékenységre cserélni, hogy a mikrorepedéseknek legyen ideje helyrehozni és a fájdalom enyhüljön.

Az ínhüvelygyulladás tehát nem ok arra, hogy feladjuk a testmozgást és mozgás szegénnyé váljunk. Inkább a fizikai aktivitás stílusában bekövetkezett átmeneti változásnak tekinthető. Tartsa fenn az izomtónust egy másik testrész megmunkálásával. Válaszd az úszást vagy a felsőtest gyakorlatait.

  1. Az Achilles-íngyulladás megelőzhető – Mikor érdemes időpontot egyeztetni az orvossal?

Melyek azok a megoldások, amelyek megelőzik az ízületi károsodást? Az ínhüvelygyulladás tüneteinek csökkentésének legegyszerűbb módja egy olyan rutin követése, amely megvédi a területet a túlzott igénybevételtől.

  • Nyújtó masszázs

A nyújtómasszázs programmal ellátott fotelek segítik az izmok meghosszabbítását és nyújtását az egyes használók fizikai állapotának megfelelő intenzitási szinten. A látható eredmények érdekében kombinálja a nyújtó gyakorlatokat a nyújtó teljes testmasszázzsal. Ezenkívül a lassú nyújtással járó Night Healing masszázs is javasolt lefekvés előtt, hogy megnyugtassa a testet a nyugodt alvás érdekében.

  • Bemelegítés edzés előtt

Állítson be egy rutint a láb bemelegítésére, mielőtt futni indul. Kezdje például egy elektromos talpmasszírozóval, mivel az erős vádli megtámasztja az Achilles-ínt, csökkentve a szakadás kockázatát. Ezután folytassa a nyújtógyakorlatokat, a csúcsok megmászását és könnyű ereszkedést a sarkakon, és alternatívaként használhat steppert.

  • Megfelelő lábbeli

A sportcipőket a fizikai aktivitás típusának megfelelően kell kiválasztani. Ezért fókuszáljon a futáshoz dedikált sportcipőkre, mert megfelelő talppal vannak ellátva, amelyek képesek elnyelni az ütéseket, amikor a láb érintkezik a futófelülettel.

  • A test fokozatos alkalmazkodása

A túlerőltetés elleni küzdelem legjobb módja az edzés intenzitásának és gyakoriságának fokozatos növelése, különösen, ha új edzésbe kezdett. Ily módon az inak, a szalagok és az összes izom könnyedén alkalmazkodik minden új erőfeszítéshez, anélkül, hogy olyan sokk lépne fel, amely traumatizálná a szervezet erőfeszítéssel szembeni ellenállását.

Ha már az achilles-íngyulladás okozta problémákkal küzd, kérje ki szakember véleményét a megfelelő kezelés követése érdekében a gyógyulás és a test helyreállítása érdekében. Alkalmazza az útmutatóban található tippeket a kisebb fájdalmak megelőzésére és enyhítésére.

ADX

Leave a Reply