Skip to main content

A szkoliózis (gerincferdülés) tünetei

By május 14, 2024Masszázsfotelek

A szkoliózis (gerincferdülés) tünetei. A masszázsfotelek előnyei ennek javításában

Mi a kapcsolat a masszázs és a skoliózis (gerincferdülés) tünetei között? Tudta, hogy a masszázsfotel nagy szerepet játszik a skoliózis enyhítésében? A skoliózis a modern ember egyik leggyakoribb betegsége. A gerinc elülső elhajlásában nyilvánul meg. A skoliózisnak számos oka van. Ezek lehetnek genetikai, neurológiai, izomrendszeri, veleszületett vagy metabolikus okok. Legtöbbjük funkcionális (rossz testtartás, izomösszehúzódások stb. által okozott). Hogyan gyógyítható a skoliózis? Mikor van szükség invazív megoldásokra és mikor ajánlott a masszázsterápia?

A szklerózis kialakulása és kezelése: A szklerózis kialakulása és kezelése: A szklerózis kialakulása és kezelése:

Tartalom:

  1. A skoliózis (gerincferdülés) tünetei – A masszázs szerepe a hátfájás megelőzésében  
  2. Masszázsfotel, a terapeuta az Ön otthonában – A masszázs nem csak a hátproblémákra alkalmazható
  1. A skoliózis (gerincferdülé) tünetei – A masszázs szerepe a hátfájás megelőzésében  

A skoliózis tünetei nem fájdalmasak, de az állapot szűrővizsgálatokkal kimutatható. Az állapotot a vállak, a lapockák és a medence aszimmetriája alapján lehet felismerni. Néha a betegek kellemetlen érzést tapasztalnak az isiász ideg területén. Gyakran előfordul, hogy a skoliózis tüneteivel küzdő betegek hosszú ideig tartó állás után súlyos fáradtságra és hátfájásra panaszkodnak. Enyhe skoliózisról akkor beszélünk, ha a gerinc 10-15 fokban görbül. A skoliózis mérsékelt formája akkor áll fenn, ha a gerinc eléri a 30 fokos görbületet, súlyos skoliózis esetén pedig még ennél is nagyobb mértékben.

A megfelelő kezelés hiánya súlyos panaszokat okoz a gerincben. Az előrehaladott skoliózis ráadásul más szervekre is pusztító hatással járó szövődményekhez vezet. Például, ha a gerinc görbülete meghaladja a 70 fokot, fokozott nyomás nehezedik a mellkasra és a szívre. Ha a görbület 100 foknál markánsabb, akkor a tüdő is érintett, beleértve a megfelelő légzés képességét. Mindkét feltételezés tüdőproblémákat, rossz szívműködést vagy akár tüdőgyulladást is elősegít. 

A súlyos skoliózis speciális merevítő viselésével vagy műtéttel kezelhető. A fűzőt azoknak ajánlják, akiknek a görbülete 25-40 fok között van. Műtétre akkor lehet szükség, ha a gerinc görbülete eléri az 50 fokot.

A kiváló hír az, hogy a skoliózis nem invazív módon is kezelhető. Az orvosi torna és a masszázsfotel két lehetőség. A gerinc görbülete egyenlőtlenül elosztott nyomást gyakorol az izmokra. Az orvosok is arra biztatják a skoliózisos betegeket, hogy mozogjanak, amíg fájdalommentesek. Az izmok edzése egyenes, helyes testtartásba ”kényszeríti” a gerincet.

  1. Masszázsfotel, a terapeuta az Ön otthonában – A masszázs nem csak a hátproblémákra alkalmazható

Ha a speciális torna segít korrigálni a gerinc tartását, akkor a masszázsfotel enyhíti a fizikai panaszokat. Az otthonában meglévő masszázsfotel a nap bármely szakában helyettesíti a terapeutát. A gerinc görbülete okozta fájdalom köztudottan kihívássá teszi az alvást. Az egészséges pihenés hiánya viszont káros hatással van az élet minden területére. A rossz alvás gyengíti az immunrendszert a betegségekkel szemben.

Emellett csökkenti a koncentrációt, a hatékonyságot és az energiát napközben. Egy 10-20 perces szesszió a masszázsfotelben „elviszi a fájdalmat”. A masszázs ellazítja az izmokat, lehetővé teszi a vér keringését az egész testben, és optimalizálja a gerinc mobilitását a skoliozisban szenvedők számára. A személy választhat a masszázstechnikák és programok kombinációjából: tartós nyomás, súrlódás, gyúrás, vibráció és nyújtás a hátizmok kiegyensúlyozására. A shiatsu masszázs a skoliozisra jellemző tünetek enyhítésére is jótékonyan hat. A shiatsu masszázs a nyújtásra és a körkörös mozdulatokra összpontosít, amelyek célja a háti izmok rugalmasságának biztosítása.

A masszázs optimalizálja a vérkeringést, amely folyamat védi a szív egészségét és normalizálja a vérnyomást. A szakértők megállapították, hogy a masszázs, a torna és az úszásterápia felgyorsítja a skoliózissal járó tünetek gyógyulását. A masszázs nem kezeli a skoliózist, de leküzdi a fizikai kellemetlenségeket, és lehetővé teszi, hogy a mindennapi tevékenységeket normálisan végezhesse.

ADX

Leave a Reply